У Харківській області запрацювала гаряча лінія із соціальних питань "1552"

У Харківській області запрацювала гаряча лінія із соціальних питань "1552".

У Харківській області запрацювала гаряча лінія із соціальних питань "1552". Фото: ХОВА

Події
04 червня 17:30

На Харківщині запрацювала єдина в Україні багатоканальна гаряча лінія "1552". Вона покликана інформувати та консультувати з питань соціального захисту сімейних форм виховання, ВПО, захисників та захисниць та їх сімей.

Про старт роботи багатоканальної гарячої лінії повідомила заступник директора обласного центру соціальних служб Ольга Щербакова.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Гаряча лінія за номером "1552" працює з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 20:00. Дзвінки безкоштовні та конфіденційні.

"Мета роботи гарячої лінії – забезпечення доступу певних категорій населення до переліку послуг, підтримки, консультацій, які вони можуть скористатися на Харківщині. Запуск цієї "гарячої лінії" має стати пілотним проектом в Україні", – сказала Ольга Щербакова.

У Харківській області запрацювала гаряча лінія із соціальних питань У Харківській області запрацювала гаряча лінія із соціальних питань

Представники сімейних форм виховання можуть отримати необхідну інформацію про усиновлення, опіку та піклування, виховання у прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, сім'ях патронатного вихователя, а також оздоровлення та лікування дітей.

Внутрішньо переміщені особи зможуть отримати актуальну інформацію щодо евакуації, проживання, забезпечення гуманітарною допомогою, отримання медичних послуг, оформлення документів, консультацій щодо подальшого переміщення до інших регіонів країни.

У Харківській області запрацювала гаряча лінія із соціальних питань У Харківській області запрацювала гаряча лінія із соціальних питань

Захисники та захисниці та члени їх сімей зможуть отримати консультації з питань навчання учасників бойових дій та їхніх дітей, психологічної допомоги та реабілітації, отримання медичних послуг, проживання, оформлення документів тощо.

Запуск цієї гарячої лінії є частиною проекту, що реалізується офісом ЮНІСЕФ у Харківській області за підтримки Харківської обласної військової адміністрації через партнера "Українська освітня платформа", що імплементує. Базою для запровадження гарячої лінії є обласний центр соціальних служб.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах