У поліції Харкова відкрили Центр розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин

У поліції Харкова відкрили Центр розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин.

У поліції Харкова відкрили Центр розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин. Фото ілюстративне

Події
04 червня 17:10

Для розшуку людей з ініціативи Національної поліції України в Харківській області створено спеціалізовану групу – Центр розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин.

Спецгрупа займатиметься розслідуванням кожного факту безвісного та насильницького зникнення як цивільних, так і військових. Серед функцій поліцейських – налагодження постійного зв'язку з сім'ями зниклих та координація з усіма відповідальними підрозділами Сил безпеки та оборони. Кінцева мета – встановити долю зниклої безвісти особи, повідомили у ГУ Нацполіції Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Внаслідок бойових дій та на тимчасово окупованих територіях Харківської області вважаються зниклими безвісти понад три тисячі осіб. В умовах важких боїв і постійних масованих ракетних ударів, що продовжуються в регіоні, з території Росії ці цифри постійно змінюються.

‍Поліцейські опитують родичів зниклих, проводять відбір ДНК-зразків та призначають судові експертизи, встановлюють свідків та очевидців подій. Крім того, група збирає та перевіряє інформацію з усіх джерел для встановлення долі громадян: перебування у полоні, за кордоном, підтвердження загибелі.

Працівники спецгрупи надають громадянам консультативну допомогу.

Звернутися з питаннями щодо розшуку осіб, що зникли безвісти, на території Харківської області можна за номерами гарячої лінії:

  • (063) 311 35 40
  • (093) 168 18 51.

В інших регіонах України можна отримати інформацію про зниклих безвісти та ДНК-ідентифікацію за наступними номерами телефонів:

У поліції Харкова відкрили Центр розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин фото 1У поліції Харкова відкрили Центр розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин фото 1

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах