Військовим із Харківської області компенсують частину витрат на санаторно-курортне лікування: кому саме

Військовим із Харківської області компенсують частину витрат на санаторно-курортне лікування.

Військовим із Харківської області компенсують частину витрат на санаторно-курортне лікування. Фото: Генштаб ЗСУ

Події
24 травня 13:15

Захисникам України з Харківської області відшкодовуватимуться витрати на санаторно-курортне лікування. Половину компенсації зобов'язалася виділити обласна рада, решту пропонується взяти на себе місцевим радам, звідки родом військовий.

Порядок використання коштів обласного бюджету на відшкодування особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювання під час захисту Батьківщини, частини вартості отриманих послуг при самостійному санаторно-курортному лікуванні (отриманні рекреаційних послуг) на території Харківської області, було прийнято на останній сесії Харківського обласної ради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Порядок визначає механізм відшкодування зазначеним вище особам частини вартості одержаних послуг. 50% вартості буде сплачено за рахунок коштів обласного бюджету Харківської області та 50% – за рахунок коштів бюджету сільського, селищного, міського територіального товариства (у разі ухвалення відповідної програми).

За рік таку допомогу зможуть отримати 250 осіб.

"Відшкодовуватимемо витрати захисникам, які отримали інвалідність і самостійно пройшли санаторно-курортне лікування на території області: 50% витрат компенсують за рахунок облбюджету. Закликаємо громади Харківщини також прийняти відповідні програми та компенсувати решту 50%", - прокоментував рішення сесії начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Також захисникам Харківщини виплачуватимуть винагороду за участь у міжнародних спортивних змаганнях. Для "Ігор Нескорених", "Ігор Воїнів", United States Air Force Trials, чемпіонатів світу та Європи передбачені такі виплати:

  • І місце – 122 000 грн.;
  • ІІ місце – 97 600 грн;
  • ІІІ місце – 73 200 грн.

Для інших міжнародних змагань:

  • І місце – 61 000 грн.;
  • ІІ місце – 48 800 грн;
  • ІІІ місце – 36 600 грн.

Тренери, спортсмени чи команди яких зайняли призові місця, одержують винагороду у розмірі 80% від суми грошової винагороди спортсмена.

Загалом на підтримку військових планується спрямувати 60 мільйонів гривень із обласного бюджету.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах