Харків'янин може отримати вісім років за те, що повідомляв про місця видачі повісток

Харків'янин може отримати вісім років за те, що повідомляв про місця видачі повісток.

Харків'янин може отримати вісім років за те, що повідомляв про місця видачі повісток. Фото: Харківська обласна прокуратура

Події
21 травня 15:01

У Харкові судитимуть 49-річного місцевого жителя, який розповсюджував інформацію про місця видачі повісток. Його звинувачують у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань у особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну харків'янин систематично розповсюджував у Telegram-каналах інформацію про місця перебування співробітників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також час фактичного проведення мобілізаційних заходів. Пости супроводжувалися фотографіями та відео, на яких зображені військовослужбовці ТЦК та СП.

"При цьому формулювання, які використовуються чоловіком, дискредитують роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Поширення повідомлень про місця видачі повісток створювало передумови, щоб військовозобов'язані громадяни України могли уникнути призову на військову службу. Крім того, дії обвинуваченого призводили до зростання напруги у суспільстві, завдавали збитки авторитету ЗСУ та підривали обороноздатність нашої держави", - кажуть у прокуратурі.

Обвинувачений чекає на суд, перебуваючи під вартою. Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі. Його судитимуть у Московському районному суді Харкова.

Досудове розслідування та оперативний супровід - Управління СБУ у Харківській області.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах