В Україні повістки почнуть розсилати поштою: коли вона буде вважатися врученою

В Україні повістки почнуть розсилати поштою: коли вона буде вважатися врученою.

В Україні повістки почнуть розсилати поштою: коли вона буде вважатися врученою. Фото: rbc.ua

Події
20 травня 15:54

Після відведених 60 днів на оновлення даних військовозобов'язаним українцям повістка може приходити поштою.

Уряд затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Згідно нього, резервісти та військовозобов’язані протягом 60 днів після оголошення мобілізації зобов’язані уточнити свої облікові дані (адресу місця проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності) та інші персональні дані) через ЦНАП, електронний кабінет або ТЦК за місцем свого перебування або місцезнаходження.

Після того, як 60 днів, відведених на оновлення, пройдуть, людям на адресу проживання може прийти повістка про виклик до ТЦК з повідомленням про вручення. Якщо людина на той момент дані не оновить, то така повістка буде приходити на адресу зареєстрованого/задекларованого місця проживання.

Згідно документу, належним підтвердженням оповіщення у разі надсилання повістки засобами поштового зв’язку є:

  • день отримання поштового відправлення від поштового оператора;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання особи, повідомленою цією особою ТЦК під час уточнення своїх облікових даних;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси місця проживання.

Тобто, "врученою" вона буде вважатися або під час отримання, або під час відмови від отримання, або якщо людина відсутня за адресою.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах