Піхотні групи окупантів зайняли північну частину Вовчанська — Міноборони

Піхотні групи окупантів зайняли північну частину Вовчанська - Міноборони.

Піхотні групи окупантів зайняли північну частину Вовчанська - Міноборони. Фото: АрміяІнформ

Події
15 травня 14:36

Російські піхотні групи зайшли до Вовчанська Харківської області. Окупанти намагаються закріпитися у північній частині міста, бої продовжуються.

Про це сьогодні, 15 травня, повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Якщо говорити про ситуацію у Вовчанську, то ворог намагається закріпитися в північній частині міста, невеликими піхотними групами намагається зайти. Наше завдання - знищувати ворога, не давати йому заводити більше сил і закріпитися", - сказав речник.

Піхотні групи окупантів зайняли північну частину Вовчанська — Міноборони фото 1Піхотні групи окупантів зайняли північну частину Вовчанська — Міноборони фото 1

За його словами, українські військові завдяки FPV-дронам та артилерії ефективно працюють проти окупантів. Зокрема коли ворог технікою підвозить піхоту.

"Підтягнуті резерви. Дійсно дуже ефективні боєздатні підрозділи зараз біля Вовчанська і тримають цей напрямок. Але так, деякі піхотні групи до міста справді зайшли", - додав Лазуткін.

За його словами, сьогодні головком ЗСУ Олександр Сирський перебуває у бойових бригадах. Харківським напрямком зараз керує бригадний генерал Михайло Драпатий.

"Тому триває бойова робота. Звичайно, ситуація непроста, що напруга залишається. Є тенденція до стабілізації, але все одно продовжуються важкі бої. Ворог намагається розтягнути фронт, десь зв'язати наші сили. Дійсно завдання наше знищити окупанта. І це робиться у великій кількості. Окупанти гинуть на підходах до Вовчанська, його околицях і в самому місті теж", - зазначив спікер.

Ситуація у Харківській області

Нагадаємо, у ніч на 10 травня росіяни пішли у наступ на півночі Харківської області. Вони спробували прорвати оборону ЗСУ у районі Вовчанська.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що станом на 11.30 15 травня противник активних дій не проводить, а намагається закріпитися і перегрупуватися.

У Харківській обласній військовій адміністрації повідомили, що українські підрозділи намагаються не допустити росіянам закріпитись у північній частині Вовчанська.

"Крім того, наші підрозділи проводять прочісування міської забудови. Водночас противник стверджує, що весь Вовчанськ під їх контролем. Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України, посилаючись на 🇺🇦 Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що ця та подібна інформація не відповідає дійсності", - заявив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах