У Харкові підприємцям дозволили три місяці не сплачувати податок на землю та нерухомість

У Харкові підприємцям дозволили три місяці не сплачувати податок на землю та нерухомість.

У Харкові підприємцям дозволили три місяці не сплачувати податок на землю та нерухомість. Фото: Liga Zakon

Події
30 квiтня 16:27

У Харкові фізичні, юридичні особи та ФОП отримали пільги зі сплати податків за землю та нерухомість з квітня по липень 2024 року включно.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 30 квітня, на позачерговій сесії міськради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згідно з рішенням, з 1 квітня до 30 червня 2024 року для фізичних, юридичних осіб та підприємців було скасовано податкове зобов'язання після нарахування орендної плати за земельні ділянки комунальної форми власності. Ставка земельного податку на ділянки фізичних та юридичних осіб складе 0% від їхньої нормативної грошової оцінки.

Також за цей період ставку податку за нерухоме майно (якщо це не земельна ділянка, що перебуває у власності юридичних осіб) встановлено на рівні 0%.

Крім того, платникам єдиного податку четвертої групи надано стовідсоткове зменшення податкових зобов'язань.

Як повідомили у Департаменті бюджету та фінансів, прийняте рішення сприятиме підтримці бізнесу та громадян міста, які продовжують працювати на прифронтовій території, незважаючи на постійні ризики.

При надходженні додаткової дотації з державного бюджету до бюджету Харківського міського територіального товариства пільги буде продовжено на кожні три наступні місяці.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що надані пільги призведуть до втрати близько 1 мільярда гривень із міського бюджету.

"Скасуванням податку на землю та нерухомість ми допоможемо нашому бізнесу, який, незважаючи на складні умови воєнного часу, працює у Харкові. У нас є певна домовленість з урядом, і за умови дотації від держави ми зможемо пролонгувати надані пільги. Таким чином, балансуватимемо. Важливим аспектом прийняття цього безпрецедентного рішення є наша домовленість з державою про компенсацію втрачених коштів до місцевого бюджету. Адже без такої підтримки буде просто неможливо зберегти економічну базу Харкова та продовжувати сприяти розвитку бізнесу тут у майбутньому", - сказав мер.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах