У Харкові судитимуть завідувача відділення лікарні за фейкові довідки для "ухилянтів"

У Харкові завідувач відділення лікарні піде під суд за фейкові довідки для "ухилянтів".

У Харкові завідувач відділення лікарні піде під суд за фейкові довідки для "ухилянтів". Фото: Харківська обласна прокуратура

Події
18 квiтня 11:45

У Харкові судитимуть завідувача відділення однієї з міських клінічних лікарень. За версією сторони звинувачення медик допомагав військовозобов'язаним ухилятися від призову та ставив фейкові діагнози.

Київська окружна прокуратура Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт за фактами пособництва в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, а також службового підроблення (ч. 5 ст. 27, ст.336, ч. 1 ст. 366 КК України).

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, лікар-офтальмолог, який є завідувачем відділення однієї з харківських міських клінічних лікарень, допомагав військовозобов'язаним ухилятися від призову на військову службу, ставлячи їм "потрібні" діагнози.

Зокрема, встановлено, що у травні 2023 року до обвинуваченого звернувся 40-річний чоловік для проходження обстеження у зв'язку із закликом до військової служби. На прохання пацієнта "допомогти" лікар зазначив у медичній документації явно недостовірний висновок про наявність у чоловіка недоліків зору, які унеможливлюють проходження ним військової служби.

За клопотанням сторони звинувачення лікаря усунули з посади. Йому загрожує до п'яти позбавлення волі. Обвинуваченого судитимуть у Київському районному суді Харкова.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах