У Харкові тестують нову машину для розмінування

У Харкові тестують нову машину для розмінування

У Харкові тестують нову машину для розмінування Фото архівне

Події
15 березня 09:39

На Харківщині тестують нову машину для розмінування харківського виробництва. За даними голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, це буде ефективніша техніка, ніж попередня.

"Продовжуємо шукати рішення, які сприятимуть якнайшвидшому розмінуванню територій Харківщини. Йдеться про збільшення кількості машин для розмінування, залучення міжнародної допомоги, співробітництво з фермерами", - сказав Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, на сьогоднішній день у регіоні є сім машин для розмінування. Учора, 14 березня, отримали ще одного партнера.

"Залучаємо допомогу від міжнародних донорів, які не лише підтримують нас у питанні очищення земель від небезпечних предметів, а й цікавляться розробками наших вітчизняних конструкторів. Їх приваблює вартість наших машин для розмінування, оскільки на українському ринку така техніка коштує дешевше за закордонні аналоги, але за якістю не поступається. Для прискорення розмінування також імплементуємо усі програми Мінекономіки щодо компенсації аграріям вартості послуг із розмінування сільськогосподарських ділянок", - пояснив Синєгубов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах