У Харкові судитимуть директора лікарні

У Харкові судитимуть директора лікарні.

У Харкові судитимуть директора лікарні. Фото: Харківська обласна прокуратура

Події
14 березня 11:46

Директору однієї із лікарень Харкова загрожує до 12 років позбавлення волі. За даними слідства, під час епідемії COVID-19 чиновник призначав собі премії за лікування хворих, хоча сам цим не займався. За два роки він привласнив у такий спосіб понад два мільйони гривень.

Про це повідомила прес-служба Харківської обласної прокуратури.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Схема ділка-лікаря полягала в наступному. Він достовірно знав, що затверджено вичерпний список працівників лікарні, залучених до надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу СОVID-19. Вказаним співробітникам було гарантовано доплати у розмірі до 300% заробітної плати.

Директора лікарні не було внесено до зазначеного списку, проте гроші собі він вирішував нарахувати, оформлюючи це незаконними наказами. Як наслідок, з листопада 2020 року по лютий 2022 року йому було безпідставно нараховано доплати на загальну суму понад два мільйони гривень.

Обвинувальний акт направлено до Орджонікідзевського районного суду Харкова за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах