Синєгубов розповів про бої у Харківській області

Синегубов розповів про бої на Харківщині.

Синегубов розповів про бої на Харківщині. Фото: Генштаб ЗСУ

Події
06 березня 12:32

На Лімано-Куп'янському напрямку росіяни тримають понад 100 тисяч військових. Ця цифра незмінна не перший місяць. Щодня противник продовжує тиснути у Синьківки, Табаївки, намагається реалізувати наступальний потенціал.

Про це в ефірі Єдиних новин розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, наступальні дії росіян є безуспішними.

Ворог не зменшує інтенсивності обстрілів населених пунктів. Гатить з артилерії та мінометів, продовжує активно застосовувати КАБи, навіть ті, що напхані касетними боєприпасами.

"У Табаївці ворог веде активні бойові дії, щоб досягти тактичних успіхів, проте ЗСУ дають гідну відсіч. Мета наших військових – зайняти висоти, звідки ворог наступає. Із сотні тисяч зосереджених ворожих військових штурмовиків – близько 40 тисяч. Інші – забезпечення та логістика. І саме ці 40 тисяч постійно треба поповнювати, адже втрати у них величезні. Ворог настільки в деморалізованому стані, що російське військове керівництво на місцях вдається до практики загороджувальних загонів", - розповів Синєгубов.

Якість ворожих штурмів також відрізняється від того, як було раніше. За словами начальника ХОВА, спершу штурмували російські танки, але українські захисники знищували техніку.

"Ворог почав штурмувати БТР, але аналогічно без результату для нього. Тепер уже їдуть на МТ-ЛБ – тобто на так званих "мотолигах", на яких штурмові дії в принципі не ведуть. Із цього вже можна зробити певні висновки", - сказав він.

"Активно зводимо фортифікаційні споруди на Білгородському, Сумському, Вовчанському та Лімано-Куп'янському напрямах", - додав Синєгубов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах