Віце-мер Куп'янська підозрюється у державній зраді

Віце-мер Куп'янська підозрюється у державній зраді.

Віце-мер Куп'янська підозрюється у державній зраді. Фото: Суспільне

Події
04 березня 21:35

Колишнього депутата, заступника міського голови Куп'янська Андрія Козуба підозрюють у тому, що під час окупації міста він перейшов на бік ворога. Офіційно уклав трудовий договір і почав працювати у незаконно створеній так званій "Тимчасовій цивільній адміністрації".

Як повідомив начальник слідчого управління Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов, підозру екс-чиновнику вручили заочно.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Заступник міського голови Куп'янська – у 2022 році порушив присягу як депутат міськради і одразу після окупації міста бігцем побіг до ворога. Щоправда, на високу посаду зрадника не взяли навіть росіяни. Отримав посаду в.о. помічника заступника голови з інфраструктури.

Після звільнення Куп'янська він зник, але ми вже повідомили йому про підозру заочно, інкримінуємо колабораційну діяльність та державну зраду. Справу розслідуємо щодо процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури", - повідомив Болвінов.

Віце-мер Куп'янська підозрюється у державній зраді фото 1Віце-мер Куп'янська підозрюється у державній зраді фото 1

За інформацією Харківського антикорупційного центру, Козуб із 2016 року був заступником Куп'янського міського голови.

"Спочатку в Олега Войтюка, потім у Геннадія Мацегори. Також Козуб був членом виконкому Куп'янської міськради та депутатом Куп'янської райради (балотувався від ОПЗЖ"), - повідомили у ХАЦ.

За даними ХАЦ, окупанти призначили Козуба "керівником штабу з підготовки об'єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до опалювального періоду" на тимчасово окупованих територіях Харківської області. А новим "колегам" зрадника представляв відомий із 2014 року харківський сепаратист Володимир Демченко.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах