У Харкові на хабарі у 55 тисяч доларів затримали робітницю податкової

У Харкові на хабарі 55 тисяч доларів затримали робітницю податкової.

У Харкові на хабарі 55 тисяч доларів затримали робітницю податкової. Фото: НАБУ

Події
15 лютого 17:06

Чиновницю податкової служби Харківської області затримали за вимагання хабара у 55 тисяч доларів.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

14 лютого 2024 року НАБУ та САП викрили чиновницю ГУ ДПС у Харківській області під час передачі представником фірми $55 000 хабара.

У Харкові на хабарі 55 тисяч доларів затримали робітницю податкової.У Харкові на хабарі 55 тисяч доларів затримали робітницю податкової. Фото: НАБУ

За даними слідства, начальниця одного з відділів податкової підбурювала представника приватного товариства передати зазначену суму керівнику ГУ ДПС у Харківській області. За це той мав ухвалити рішення про виключення товариства із переліку платників, які відповідають критеріям ризикованості, а також про реєстрацію зупинених податкових накладних ТОВ. Під час передачі $55 000 податківцю викрили "на гарячому". Їй повідомили про підозру.

У Харкові на хабарі 55 тисяч доларів затримали робітницю податкової.У Харкові на хабарі 55 тисяч доларів затримали робітницю податкової. Фото: НАБУ

Крім того, протягом січня - лютого 2024 року чиновниця запропонувала надати їй неправомірну вигоду в сумі $150 000 за здійснення дій на користь низки товариств, у тому числі при проведенні підпорядкованим їй відділом перевірки правильності нарахування, повноти та своєчасності сплати податків і зборів.

15 лютого 2024 року НАБУ та САП повідомили чиновниці про підозру за ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369 КК України. Вона затримана. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Слідство встановлює причетність інших посадових осіб ДПС та фізичних осіб.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах