У харківських лікарнях планують проводити трансплантацію органів

У харківських лікарнях планують проводити трансплантацію органів.

У харківських лікарнях планують проводити трансплантацію органів.

Події
05 лютого 11:41

У Харківській області дві медустанови готуються до проведення операцій із трансплантації органів.

Про це повідомила заступник начальника Харківської ОВА Олена Логвінова.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"З початку 2024 року операції з трансплантації фінансуються Національною службою здоров'я України в рамках Програми медичних гарантій і, відповідно, безкоштовні для громадян. На сьогоднішній день дві установи охорони здоров'я в Харківській області вже подали пропозиції щодо підписання договору з НСЗУ щодо пакету "Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів". Це питання перебуває на особистому контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова", – розповіла Олена Логвінова.

Протягом 2023 року в Україні здійснили майже 590 органних трансплантацій у рамках трирічного пілотного проекту МОЗ, що стартував у 2021 році. Рішенням уряду наприкінці минулого року на розвиток трансплантацій у країні було направлено додаткові 212 мільйонів гривень.

Органні пересадки в Україні проводять 25 центрів трансплантації, які успішно пересаджують серце, печінку, легені, нирки, підшлункову залозу, а у 8 центрах провели 342 пересадки кісткового мозку.

"Лікування методом трансплантології в рамках Програми медичних гарантій – зрозумілий маршрут для пацієнта та прозорість оплат для медустанов, адже НСЗУ висуває чіткі вимоги до надання послуг, які може отримати пацієнт. Наближаємо Харківщину до рівня міжнародних практик у сфері медицини", – сказала заступник начальника ХОВА.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах