До Каразінського університету можуть приєднати ще один виш

До Каразінського університету можуть приєднати ще один виш.

До Каразінського університету можуть приєднати ще один виш. Фото: uipa.edu.ua

Події
18 сiчня 10:33

Українську інженерно-педагогічну академію хочуть приєднати до Харківського національного університету імені В.М. Каразіна. Колектив вишу не згоден із таким рішенням.

ВНЗ звернувся за роз'ясненнями до Міністерства освіти і науки, йдеться на офіційній сторінці УІПА у Facebook.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ми не проти реформ у вищій освіти. Розуміємо, що це має робитися для покращення якості освіти України. Але будь-які реорганізації потребують виваженого, обґрунтованого підходу. А основне – прозорого! Нам не зрозуміло, чому вибір щодо "об’єднання" з іншим закладом випав на наш заклад? З початку повномасштабного вторгнення ворога на територію України, від якого потерпав чи не найбільше Харків, більшість викладачів залишалася в місті і робили все, щоб підтримувати викладачів і студентів, поновити освітній процес", – кажуть у виші.

В академії вважають, що МОН мало звернутися насамперед до колективу академії.

"На нашу думку, потрібен час на вироблення дорожньої карти подальшого розвитку УІПА, обґрунтування наслідків та вплив такого рішення на подальший розвиток нашого закладу та підготовку кадрів для професійно-технічної освіти. Наш колектив хотів би не прочитати загальні слова та порожні декларації. Ми вимагаємо, щоб керівництво МОН України зустрілося з нами у стінах нашого закладу та обговорило з нами, яким чином буде забезпечено збереження академією автономії, як забезпечуватиметься розвиток спеціальності 015 «Професійна освіта»", - йдеться у повідомленні ВНЗ.

В академії вимагають надати аргументи, що об'єднання справді є оптимальним варіантом, щоб підвищувати конкурентоспроможність навчального закладу та гарантувати його випускникам якісні знання:

  • розроблена у такому разі дорожня карта адміністративних, фінансових, кадрових, освітніх, наукових заходів щодо приєднання УІПА до складу іншої установи вищої освіти;
  • прогнозні оцінки наслідків та очікуваних результатів запровадження такого приєднання для кожного з університетів, що об'єднуються.

"Обурення колективу зростає, що може привести до протестів", - попереджають в УІПА.

Також виш опублікував відповідь МОН на своє звернення.

До Каразінського університету можуть приєднати ще один виш фото 1До Каразінського університету можуть приєднати ще один виш фото 1

Нагадаємо, кілька днів тому з'явилася інформація щодо приєднання педагогічного університету до ХНУ імені Каразіна.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах