Росіяни намагаються витіснити українські підрозділи з Куп'янського лісу

Росіяни намагаються витіснити українські підрозділи з Куп'янського лісу Сирський.

Росіяни намагаються витіснити українські підрозділи з Куп'янського лісу Сирський. Фото: t.me/CinCAFU/636

Події
11 сiчня 17:18

Оперативна ситуація на сході залишається складною. Ворог продовжує наступальні дії на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

Окупанти не залишають спроб витіснити українські підрозділи з Куп'янського лісу та захопити Синьківку, з метою блокування Куп'янська, повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Напередодні головнокомандувач ВСУ Валерій Залужний та командувач СВ ЗСУ Олександр Сирський протягом кількох днів працювали у смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця" та побували під Куп'янськом.

"Лінія фронту залишається активною. окупанти намагаються наступати в усіх напрямках. Незважаючи на тиск, наші воїни відбивають ворожі атаки і завдають значної шкоди противнику в живій силі та техніці", - прокоментував поїздку Залужний.

За його словами, було визначено послідовність кроків ЗСУ з урахуванням постійної зміни оперативної обстановки, можливостей, а також ухвалено рішення щодо забезпечення першочергових потреб підрозділів.

"Завдяки діям наших захисників, ворог зазнає значних втрат. Незважаючи на це, намагається наростити зусилля насамперед за рахунок людського ресурсу", - сказав головнокомандувач.

Також, за інформацією Сирського, на Лиманському напрямку противник проводить наступальні дії з метою витіснити українські війська за річку Чорний Жеребець. Здійснює інтенсивні артилерійські обстріли. Крім того, переміщає з території РФ у цей район додаткові штурмові роти та проводить підготовку нових штурмових загонів у базових таборах. Також намагається проводити розмінування шляхів висування.

Срібне лісництво продовжує залишатися одним із напрямків зосередження основних зусиль противника. На цьому напрямі робляться безуспішні спроби атакувати наші позиції за підтримки бронетехніки у напрямках Діброва, Торське та Діброва, Ямпіль.

"Спостерігається підготовка до відновлення наступальних дій ворога на Сіверському напрямку. Для цього ворог переміщає підрозділи "шторм" і формування штурмових рот. В районі Бахмута окупанти докладають усіх зусиль для виходу на рубіж каналу Сіверський Донець – Донбас. З півночі Бахмута противник проводить штурмові дії у напрямку Богданівки, із залученням підрозділів “добровольчого корпусу”. Намагається створити сприятливі умови для наступу на Часів Яр та відновити втрачене положення в районах каскаду озер східніше Кліщіївки та Курдюмівки, для чого залучає підрозділи повітряно-десантних військ та мотострілецькі частини зі складу північного флоту", - повідомив Сирський.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах