Вночі РФ атакувала Харків "Шахедами"

Вночі РФ атакувала Харків "Шахедами". Фото: Харківська міськрада

Вночі РФ атакувала Харків "Шахедами". Фото: Харківська міськрада

Події
31 грудня 2023 08:32

Близько 1:00 ночі 31 грудня Харків опинився під атакою "Шахедів". Під ударом знову був центр міста. Є попадання в адміністративні будівлі, кафе та банк.

Зафіксовано чотири влучення, повідомив представник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Напередодні Нового року росіяни хочуть залякати наше місто, але ми не злякаємося – ми непереможні та незламні!" – заявив мер Харкова Ігор Терехов.

За його словами, є потрапляння до кількох житлових будинків у центрі міста. Там пожежі. На місці вже працюють усі відповідні служби. Інформація про постраждалих наразі уточнюється.

Вночі РФ атакувала Харків Вночі РФ атакувала Харків

Вночі РФ атакувала Харків Вночі РФ атакувала Харків

"Вся необхідна допомога мешканцям цих будинків буде надано", - сказав Терехов.

За інформацією начальника обласної поліції Володимира Тимошка, у Харкові було дві хвилі обстрілів: ракетами (увечері 30 грудня до центру міста прилетіло дві ракети Іскандер М, до Індустріального району – 3 ракети С300), потім БПЛА Shahed. Поранено 28 осіб, у тому числі двох дітей. Усі цивільні. У будинках виникли пожежі. Пошкоджено багатоповерхівки, магазини, готель, кафе, офісні приміщення, автомобілі.

Вночі РФ атакувала Харків Вночі РФ атакувала Харків

"Усі профільні служби оперативно прибули на місця попадання російських ракет і БПЛА. Слідчі, криміналісти, вибухотехніки оглянули місця події, зібрали речові докази - уламки снарядів, опитали місцевих жителів. Відкрито кримінальні провадження з приводу порушення законів та звичаїв війни російськими військовими злочинцями"., поліція взяла під охорону приміщення, в яких було вибито вікна та двері – понад 50 об'єктів. До роботи в ночі було залучено близько 500 поліцейських!", - розповів Тимошко.

Внаслідок вечірнього удару окупантів по Харкову, 30 грудня, відомо про 21 постраждалого: 11 жінок та 10 чоловіків. Госпіталізовано – 11 осіб, стан постраждалих – легкий та середній. Загрози життю постраждалих немає, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Крім того, під обстрілами росіян упродовж доби перебували Куп'янська, Дергачівська, Вовчанська територіальні громади. За населеними пунктами ворог гнав із артилерії, мінометів, застосовував авіацію, зрівнюючи із землею села та селища Харківщини.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах