У Харкові приватизоване озеро повернули у державну власність

У Харкові приватизоване озеро повернули у державну власність.

У Харкові приватизоване озеро повернули у державну власність. Фото: youtube.com/@airproduction2015

Події
27 грудня 2023 10:44

Прокуратура відсудила у приватника на користь держави озеро Очерет на Великій Данилівці. Ділянка площею майже 13 га оцінюється у суму близько 205 мільйонів гривень.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Суд задовольнив позов Київської окружної прокуратури Харкова, поданий на користь держави в особі Харківської міської ради, про визнання незаконними та скасування рішень органу місцевого самоврядування, визнання недійсним державного акта на землю та земельної ділянки.

У Харкові приватизоване озеро повернули у державну власність.У Харкові приватизоване озеро повернули у державну власність. Фото: Харківська обласна прокуратура

Встановлено, що на підставі рішення органу місцевого самоврядування було дозволено відведення земельної ділянки для організації селянського господарства фізичній особі, про що видано державний акт на право приватної власності. Земельна ділянка, про яку йдеться, розташована у Харкові на вулицях Кільцевій та Гризодубовій, її площа становить майже 13 га, а вартість майже 205 мільйонів гривень.

У Харкові приватизоване озеро повернули у державну власність.У Харкові приватизоване озеро повернули у державну власність. Фото: Харківська обласна прокуратура

Згідно з геодезичним звітом, на цій ділянці розташований водний об'єкт – озеро Очерет. Загальна площа земель водного фонду, що потрапляє у межі спірної земельної ділянки, становить близько 12 га.

"Землі водного фонду не можуть бути надані у приватну власність фізособі, у тому числі для ведення особистого сільського господарства. Порушення норм водного та земельного законодавства стало підставою для направлення окружною прокуратурою позову про повернення зазначеної ділянки Харківській міській територіальній громаді. Київський районний суд Харкова підтримав позицію прокуратури і задовольнив позов. Після набрання рішенням суду законної сили окружною прокуратурою будуть вжиті заходи щодо його реального виконання", - розповіли в прокуратурі.

У Харкові приватизоване озеро повернули у державну власність.У Харкові приватизоване озеро повернули у державну власність. Фото: google.com.ua/maps

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах