Ворог продовжує наступати на Куп'янському напрямку — Сирський

Ворог продовжує наступати на Куп'янському напрямі – Сірський.

Ворог продовжує наступати на Куп'янському напрямі – Сірський. Фото: Генштаб ЗСУ

Події
19 грудня 2023 09:28

Не припиняються щоденні штурмові дії російських військ у районі Сіньківки з метою захоплення та створення плацдарму для подальшого наступу на місто Куп'янськ.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил Олександр Сирський.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також продовжуються наступальні дії ворога на Лиманському та Бахмутському напрямках.

"Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників. На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту і сформовані з колишніх злочинців підрозділи "шторм z" і "шторм v". напрям ясна – це наступ на населений пункт Часов Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Слов'янськ, Краматорськ з наступним виходом на кордони Донецької області”, - каже Сирський.

На Лиманському напрямі російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій наших військ у напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку. Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники.

"Ситуація складна. Нам доводиться битися в умовах переваги ворога як у озброєнні, так і в кількості особового складу. Втім, командири та штаби в режимі 24/7 відстежують зміни в обстановці, аналізують дії противника та своїх військ, приймають ефективні управлінські рішення щодо посилення оборони та знищення ворога. Ряд рішень щодо способів знищення ворога ми з командирами ухвалили безпосередньо в районах бойових дій. У всіх трьох напрямках наші війська тримають оборону та знищують ворога", - сказав командувач СВ ЗСУ.

За його словами, противник зазнає великих втрат, які поповнюються резервами штурмових батальйонів, сформованих із колишніх в'язнів. Незважаючи на щоденні втрати в особовому складі та техніці, російські окупанти продовжують проведення наступальних дій.

За першу половину грудня ворог втратив у смузі відповідальності ЗСУВ "Хортиця" близько восьми тисяч військовослужбовців. Крім того, було знищено чи пошкоджено понад п'ятсот одиниць ворожої військової техніки. Серед них: 67 танків, понад сто бойових броньованих машин, 77 гармат та мінометів різних калібрів.

"На відміну від агресора, українські сили оборони намагаються досягати успіху шляхом продуманого планування бойових дій та ефективного використання артилерії, мінометів, ударних дронів та стрілецького озброєння. А найбільшою цінністю для нас є життя наших воїнів. Мінімізація втрат завжди у пріоритеті при плануванні операцій", - зазначив Сирський.

Як повідомив вранці 19 грудня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, минулої доби ЗСУ відбили дев'ять атак ворога біля Сіньківки та Петропавлівки Куп'янського району.

Також триває артилерійський та мінометний обстріл Куп'янського району. О 21:15 18 грудня внаслідок ворожого обстрілу Куп'янська пошкоджено приватні будинки. Поранення отримав чоловік 1971 року народження. Постраждалого із вибуховою травмою, уламковими пораненнями госпіталізували. Стан – середньої тяжкості.

О 00:30 відбувся ворожий обстріл села Кінрашівка Куп'янського району. Пошкоджено будинок. Без постраждалих.

Крім того, під вогнем ворога перебувало понад 20 населених пунктів Харківської області, зокрема: Бологівка, Строївка, Кам'янка, Тополя, Дворічна, Сінківка, Петропавлівка, Іванівка, Ковалівка, Берестове Куп'янського району.

О 08:18 відбувся ворожий обстріл села Козача Лопань Харківського району. Інформація про руйнування та постраждалих не надходила.

"За добу вибухотехніки ДСНС обстежили понад 2,8 га території у Харківському, Ізюмському, Богодухівському, Куп'янському та Чугуївському районах. Знешкодили 47 ВНП. Розмінування триває", - повідомив у ранковому зведенні Синєгубов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах