Російські війська посилили атаки на Куп'янському напрямі

Російські війська посилили атаки на Куп'янському напрямі.

Російські війська посилили атаки на Куп'янському напрямі. Фото: Генштаб ЗСУ

Події
14 грудня 2023 10:54

Минулої доби, 13 грудня, Збройні сили України відбили 21 ворожу атаку в районі Сіньківки та ще дві атаки в районі Петропавлівки Куп'янського району. 

Про це повідомив у ранковому зведенні голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Напередодні, 12 грудня,  ЗСУ відбили 8 разів ворожих атак у районах Синьківки, Петропавлівки та Іванівки. 

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 16 населених пунктів Харківщини: Дворічна, Сіньківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району, Бударки Чугуївського району, Ветеринарне Харківського району та інші.

Протягом доби РФ кілька разів обстріляла Куп'янськ.

Так, близько 9:00 внаслідок обстрілу в Куп'янську з установки "Півонія" пошкоджено три приватні домоволодіння, господарські будівлі.

Близько 17:00 у Куп'янську внаслідок ворожого артобстрілу було пошкоджено два приватні будинки, гараж, паркан. За словами Синєгубова, ніхто не постраждав.

Близько 21:20 під час артобстрілу було пошкоджено приватне домоволодіння, господарські споруди.

За словами Синєгубова, російські війська намагаються просунутися в районі Синьківки Куп’янського району та захопити її, щоб заблокувати Куп’янськ та Куп’янськ-Вузловий. Тому Куп’янськ укріплюється кільцевою обороною за прикладом Харкова,

"Ми будуємо оборону Куп’янська по зразку Харкова, коли на початку війни створювали кілька ліній захисних споруд. Конкретних деталей не розкрию, але робимо все необхідне, щоб військові займалися лише знищенням ворога", — зазначив голова ХОВА.

За його словами, фортифікаційні роботи тривають на всіх стратегічних напрямках, пріоритетними є Сумський, Куп’янський, Лиманський та Борівський. Їх цілодобово посилюють та вдосконалюють.

За даними ХОВА, вибухотехніки ДСНС за минулу добу обстежили понад 3,6 га території у Харківському, Ізюмському, Богодухівському, Куп'янському та Чугуївському районах. Знешкодили 57 вибухонебезпечних предметів.

"Розмінування триває", - додав голова ХОВА.

Також, за його словами, внаслідок негоди знеструмлено 65 трансформаторних підстанцій. Пошкоджено 109 опор. 23 населені пункти частково без електропостачання – це 3205 абонентів Близнюківського, Барвінківського, Ізюмського РЕМів. Ремонтні роботи продовжуються.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах