"Здавав" РФ об'єкти "Укренерго": харківському енергетику загрожує довічне ув'язнення

Харківському енергетику загрожує довічне ув'язнення.

Харківському енергетику загрожує довічне ув'язнення. Фото: Харківська обласна прокуратура

Події
24 листопада 2023 13:09

Довічне ув'язнення загрожує харків'янину, який "зливав" ворогові докладну інформацію про стан об'єктів енергосистеми України.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До суду направлено обвинувальний акт щодо 62-річного чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах військового стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, 62-річний харків'янин - співробітник регіонального підрозділу "Укренерго" - підтримував дружні зв'язки зі своїм колишнім колегою, який проживає на тимчасово окупованій території Луганської області.

Маючи повний доступ до робочої бази даних, харків'янин передавав своєму екс-колегі інформацію про роботу об'єднаної енергетичної системи України та найбільш уразливі місця енергетичного комплексу держави.

Після отримання необхідних даних про українські АЕС, ТЕС та ТЕЦ мешканець Луганської області передавав їх представникам Росії. Надана інформація була потрібна окупантам для планування ракетних ударів з метою виведення з ладу електроенергетичного комплексу України.

Правоохоронці затримали харків'янина у порядку ст. 208 КПК України. Наразі він перебуває під вартою. Його справу розглядатиме Дзержинський районний суд Харкова.

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк на п'ятнадцять років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах