Війська РФ активізувалися на Куп'янському напрямі — Командування Сухопутних військ

Війська РФ активізувалися на Куп'янському напрямі - Командування Сухопутних військ.

Війська РФ активізувалися на Куп'янському напрямі - Командування Сухопутних військ. Фото: Генштаб ЗСУ

Події
17 листопада 2023 18:00

Російські війська активізувалися на Куп'янському напрямі. Однак через погіршення погоди окупантам важко використовувати техніку.

Про це повідомив речник Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ворог активізувався по всій лінії оборони оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" на Куп'янському напрямку. Учора наші захисники відбили п'ять атак. Це Синьківка. Петропавлівка, Білогорівка. Противник перегруповується, від своїх намірів наступу на Куп'янськ не відмовляється", - сказав він.

Однак, за його словами, через погіршення погоди використання техніки військами РФ дещо ускладнюється.

Надія Замріга, начальниця служби зв'язків із громадськістю 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, в ефірі Радіо Свобода (проект Свобода.. Ранок) також заявила, що війська РФ "комбінованим способом" намагаються зайти до Куп'янська.

"Були випадки буквально вчора, позавчора, коли заходили колони важкої броньованої техніки. Другий варіант їх спроб штурмувати наші позиції – це піхота. Коли підходять невеликі групи піхоти до 10 людей і намагаються увійти на наші позиції. Варто зазначити, що ще місяць чи півтора тому ці штурмові групи піхоти були численнішими до 30. Але завдяки нашим діям – наприклад, скиди, FPV-дрони, робота артилерії – вони відмовилися від таких великих груп, тому що великі втрати особового складу. але йдуть із трьох, чотирьох точок, кількість особового складу, мабуть, така сама", – розповіла вона.

Командувач Східного угрупування військ Олександр Сирський 14 листопада заявив, що війська РФ не відмовляються від своїх планів і продовжують наступальні дії одночасно на декількох східних напрямках.

Місто Куп'янськ і більшість району, що перебували під окупацією з лютого 2022-го, було звільнено у вересні минулого року. Незабаром з'явилися повідомлення про концентрацію великої кількості російських військ на Куп'янському напрямі. Обстріл міста посилився. Зараз з Куп'янської громади примусово евакують сім'ї з дітьми.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах