Пропонував 200 тисяч рублів: російський військовий намагався купити у мешканця Харківської області його доньку

Пропонував 200 тисяч рублів: російський військовий намагався купити у мешканця Харківської області його доньку.

Пропонував 200 тисяч рублів: російський військовий намагався купити у мешканця Харківської області його доньку. Фото: Харківська обласна прокуратура

Події
01 листопада 2023 13:22

Правоохоронці ідентифікували російського військовослужбовця, котрий під час окупації Харківської області майже до смерті побив чоловіка за відмову продати окупантам свою дочку.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

26-річного російського військового заочно повідомили про підозру за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, скоєним за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у квітні минулого року у селі Першотравневе Куп'янського району підозрюваний разом із іншими російськими військовими вирішив помститися місцевому жителю.

Помста була за те, що напередодні окупанти зупинили чоловіка разом із дружиною та малолітньою дочкою на блокпосту. Військовослужбовці побачили дитину та сказали, що дівчинка надто красива і готові купити її за 200 тисяч російських рублів. Батько дитини відмовився і почав конфліктувати із окупантами. Після сварки вони сказали сім'ї їхати далі. При цьому підозрюваний дуже здивувався, чому за таку суму чоловік не хоче віддати дочку.

Однак згодом російські військовослужбовці приїхали до будинку сім'ї і почали бити чоловіка мало не до смерті через його "непокірність". Після цього підозрюваний разом з іншими окупантами повели чоловіка на розстріл, а дружину змусили залишитися чекати вдома, бо погрожували розстріляти її. Відвівши постраждалого до місцевого будинку культури, вони знову побили чоловіка, зробили постріл у повітря та відпустили його.

Також підозрюваний вишукував табельну зброю. Торішнього серпня він приїхав у селі Зорянське Куп'янського району і провів "обшук" у підприємця, невістка якого є українським поліцейським. Місцеві колаборанти "злили" підозрюваному інформацію про те, що чоловік ховає зброю своєї невістки вдома. Не знайшовши потрібне, російський військовий побив потерпілого та поїхав.

Вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук. Продовжуються заходи щодо встановлення інших російських військовослужбовців, причетних до скоєння зазначених злочинів.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах