ООН планує засклити більш ніж 1000 квартир у Харкові

ООН планує засклити більш ніж 1000 квартир у Харкові.

ООН планує засклити більш ніж 1000 квартир у Харкові. Фото: міськрада

Події
31 жовтня 2023 08:37

Протягом 2023-2024 років Агентство ООН у справах біженців планує засклити вікна у 1130 квартирах, відремонтувати 500 квартир та 500 будинків у приватному секторі, які постраждали від обстрілу.

Про це повідомила прес-служба Харківської міської ради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Представники Агентства 30 жовтня разом із Харківським міським головою Ігорем Тереховим ознайомились із процесом відновлення житлових будинків на Північній Салтівці. У зустрічі взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Аберг, Надзвичайний та Повноважний Посол Фінляндії в Україні Яакко Лехтовірта та голова гуманітарної місії, радник Посольства Норвегії в Україні Джонні Алмстад. Вони зустрілися з харків'янами, чиї будинки були пошкоджені внаслідок обстрілу, та оглянули масштаби ремонтних робіт, що виконуються за підтримки Агентства.

ООН планує засклити більш ніж 1000 квартир на Північній Салтівці.ООН планує засклити більш ніж 1000 квартир на Північній Салтівці. Фото: міськрада

За словами Терехова, Харків – одна з найбільш постраждалих громад України. Він повідомив, що минулого року за рахунок міського та державного бюджетів у Харкові вдалося відновити 200 будинків і зараз у роботі – ще 63.

«Сьогодні ви можете особисто побачити всі жахи, які принесла нам Росія, та ознайомитись з результатами відновлення житла у цьому районі. Все це нам вдається робити разом із вами та державою. Розраховую на допомогу і надалі, адже понад 150 тисяч мешканців нашого міста сьогодні ще не мають даху над головою», - сказав мер.

ООН планує засклити більш ніж 1000 квартир на Північній Салтівці.ООН планує засклити більш ніж 1000 квартир на Північній Салтівці. Фото: міськрада

Представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг пообіцяла, що Агентство й надалі надаватиме підтримку постраждалим харків'янам.

«Ми побачили результати відновлення будинків, поспілкувалися з людьми, які у них мешкають. Наша сьогоднішня допомога – це внесок у розвиток та відновлення Харкова», – сказала Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах