Деяких — лише за речами: ідентифіковано всіх загиблих від ракетного удару в селі Гроза

Ідентифіковано всіх загиблих від ракетного удару в селі Гроза.

Ідентифіковано всіх загиблих від ракетного удару в селі Гроза. Фото: поліція Харківської області

Події
12 жовтня 2023 15:43

Криміналісти поліції ідентифікували всіх загиблих внаслідок ракетного удару по кафе на Харківщині. Росіяни прямим попаданням "Іскандером" у селі Гроза вбили 59 людей.

Про це повідомив голова Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Усі жертви – місцеві жителі. Пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Усі – цивільні. Загинули цілими сім'ями у кілька поколінь.

За словами Клименка, 19 осіб було ідентифіковано за допомогою мобільних ДНК-лабораторій. 6 діб криміналісти поліції цілодобово відбирали зразки у родичів, виводили профілі та шукали збіг фрагментів.

Одного із загиблих – 60-річного чоловіка – криміналісти встановили по 20 частинах тіла. Ще двоє людей вдалося ідентифікувати за допомогою особистих речей, вилучених із житла загиблих, оскільки у них не було родичів прямої лінії для порівняння ДНК-профілів.

"Колосальну та безпрецедентну роботу провели слідчі та криміналісти поліції Харківщини. У тому числі завдяки сучасним мобільним ДНК-лабораторіям. Без них на процес ідентифікації такої кількості тіл та фрагментів пішло б близько року. Нам важливо встановити ім'я кожного загиблого, зберегти пам'ять про них та зафіксувати всіх жертв російського удару", - написав Клименко у своєму телеграм-каналі.

Ідентифіковано всіх загиблих від ракетного удару в селі Гроза.Ідентифіковано всіх загиблих від ракетного удару в селі Гроза. Фото: поліція Харківської області

Нагадаємо, удар по селу Гроза Куп'янського району Харківської області стався 5 жовтня о 13.24. Російські окупанти вдарили ракетою "Іскандер" по приміщенню магазину-кафе. Удар став найбільшим за кількістю жертв початку повномасштабної війни. Село Гроза розташоване за 35 кілометрів від лінії фронту. Воно було звільнено від окупації у 2022 році.

Служба безпеки встановила особи двох зрадників, які скоригували російський ракетний удар по кафе у селі Гроза Харківської області 5 жовтня. Ними виявилися двоє місцевих жителів, колишні поліцейські – 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон, які під час окупації регіону стали служити росіянам.

Читайте також: Що відомо про військового із села Гроза, під час перепоховання якого росіяни вдарили "Іскандером" 

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах