Лопанська набережна, Південний вокзал, Олексіївка: міськрада презентувала проєкти реконструкції Харкова (відео)

Міськрада презентувала проекти реконструкції Харкова.

Міськрада презентувала проекти реконструкції Харкова. Фото: Харківська міськрада

Події
20 вересня 2023 19:37

Харківський міський голова Ігор Терехов презентував проєкти розвитку міста в рамках інвестиційного форуму "Kharkiv: Restart", що пройшов у Києві.

Серед них – проєкт "Лопанська набережна", який передбачає створення відкритого простору для відпочинку та творчості, "Приміський вокзал "Левада" із сучасним транспортним хабом та торгово-розважальним культурним центром. Про це повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також Ігор Терехов розповів інвесторам про сучасний мікрорайон "місто всередині міста" на Олексіївці, де передбачено будівництво нового житла, офісів та об'єктів соціальної сфери. Крім того, мер презентував проєкт "Науковий парк" – інноваційний мікрорайон змішаного використання, реконструкцію Привокзальної площі та створення унікальної зеленої зони у Журавлівському гідропарку.

"Ми залучаємо кредитні ресурси європейських банків. Багато проєктів стосуються транспортної інфраструктури. Наприклад, створення служби муніципального таксі на електромобілях. Також плануємо розвивати "зелену" енергетику", - розповів мер.

Співголова відділу архітектури та технологій Фонду Нормана Фостера Альберто Сендоя також представив п'ять пілотних проєктів щодо відновлення Харкова у рамках розробки концепції Генерального плану міста.

  • Перший – це відновлення історичного центру міста, зокрема зруйнованої будівлі обласної адміністрації.
  • Другий – використання потенціалу чотирьох річок Харкова, у тому числі із створенням рекреаційних зон та будівництвом безпечних ліній електропередач.
  • Третій – екологічний розвиток промислових гігантів, зокрема з урахуванням кіберпотенціалу Харкова.
  • Четвертий – будівництво сучасних багатоквартирних будинків з енергозберігаючих технологій. За словами Альберто Сендої, для цього розглядається можливість запуску у Харкові виробництва модульних конструкцій.
  • П'ятий – модернізація ринку "Барабашово" та створення там наукового парку. Це буде багатоцільова територія, до проєкту якої Фонд Нормана Фостера залучив мережу міжнародних партнерів.

У свою чергу секретар Європейської економічної комісії ООН, менеджер проекту UN4Kharkiv Гульнара Ролл зазначила, що за підтримки уряду Німеччини пілотні проєкти розроблятимуться докладніше.

"Це буде повне доведення до готовності, до інвестицій. Також встановлюватимуться зв'язки з донорами, інвесторами, у тому числі приватний сектор. Також на додаток до цього буде розроблено інструмент, який дозволяє відстежувати фінансування та виконання проєктів. Цей трек ми також плануємо використовувати у Миколаєві", Ірпені та Бородянці", – повідомила Гульнара Ролл.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах