17 кабінетів: у мерії назвали станції метро, на яких діти навчатимуться офлайн

У мерії назвали станції метро, на яких діти навчатимуться офлайн.

У мерії назвали станції метро, на яких діти навчатимуться офлайн. Фото: Харківська міськрада

Події
31 серпня 2023 21:30

П'ять станцій метро у Харкові обладнали під навчальні класи для харківських школярів: "Перемога", "Університет", "Метробудівників", "Тракторний завод" та "Академіка Павлова".

Площа кожної метроаудиторії – 40 квадратних метрів. Про це сьогодні, 31 серпня, на прес-конференції розповіла директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За її словами, кабінети з рекуперацією повітря та шумоізоляцією, партами та необхідним обладнанням розраховані на 20 дітей. Усього сформовано 60 класів із понад 1 тисячі дітей (23 класи – першокласники). В резерві є ще вісім класів, і набір на навчання офлайн триватиме цілий рік.

Ольга Деменко пояснила, що класи сформували тимчасові – із учнів різних шкіл. При цьому кожна дитина може повернутися до своєї школи на онлайн-навчання.

У кабінетах працюватимуть вчитель і тьютор, який зустрічатиме і проводитиме дітей, займатиметься з ними під час перерви та обіду (харчування - безкоштовне). На перервах для дітей організовують інтерактивні ігри. Крім того, на кожній станції будуть медик, психолог та охорона.

Дітей, яким це необхідно, на станції метро підвозитиме спеціальний автобус у присутності педагога, а після уроків розвозитиме назад.

Два-три дні школярі навчатимуться офлайн, інші – онлайн. Щодня у дітей буде по три основні уроки. Для молодшої школи це читання, математика та письмо, для середньої – українська мова та література, математика та історія. Інші предмети вони вивчатимуть онлайн. Тривалість уроків становитиме 30-45 хв залежно від віку учнів. Навчання буде організовано у дві зміни – з 9:00 до 12:00 та з 13:00 до 16:00. Тобто в одному кабінеті одного дня зможуть навчатися два класи.

За словами Деменка, до Харкова станом на серпень 2023 року повернулося 40% учнів шкіл міста. При цьому на 1 вересня 2022 року у місті перебувало 25-27% дітей. Натомість, за її словами, 36% школярів залишаються за кордоном. Також повертаються до міста вчителя. Якщо на 1 вересня минулого року у місті працювало 53% освітян, то зараз – 68%.

"Звільняти вчителів, які перебувають за кордоном, ми не будемо в жодному разі, бо вони нам потрібні. Близько 36% дітей зараз теж перебувають за кордоном і частина з них не повернеться. Є ті, хто хоче здобути українську освіту. Тому й у мирний час ми плануємо створювати онлайн-класи у кожній школі, щоб діти могли здобути нашу освіту онлайн”, - повідомила Ольга Деменко.

Загалом у навчальній мережі міста – 184 школи, де навчаються 112 тисяч дітей, які здобувають освіту онлайн та офлайн (понад 1 тисяча – у метрополітені). До війни у харківських школах навчалося на 15 тисяч дітей більше.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах