Харківська метрошкола: Терехов розповів, за яким графіком навчатимуться діти

Харківська метрошкола: Терехов розповів, за яким графіком навчатимуться діти.

Харківська метрошкола: Терехов розповів, за яким графіком навчатимуться діти. Фото: Харківська міськрада

Події
31 серпня 2023 12:56

Для навчання школярів на станціях Харківського метрополітену облаштували 60 класів.

Про це сьогодні, 31 серпня, в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, тричі на тиждень офлайн там навчатиметься понад 1 тисяча школярів. У класах облаштували системи рекуперації повітря, освітлення та туалетів. На станції метро дітей у супроводі поліції підвозитиме шкільний автобус. Крім того, учнів безкоштовно годуватимуть.

«Ми зможемо прийняти всіх охочих. Облаштовуватимемо класи за всіма нормами і далі, у нас є такі можливості. Сподіваюся, що з кожним місяцем кількість учнів у такій метрошколі зростатиме», - наголосив Ігор Терехов.

Також мер повідомив, що паралельно продовжуватимуться роботи з будівництва бомбосховищ у школах, які відповідатимуть оновленим ДБН.

Раніше Терехов показав, як мерія готується до організації шкільних занять у метро.

Керівник міського департаменту освіти Ольга Деменко розповіла, що школярі навчатимуться на п'яти станціях метро у Харкові.

За її словами, на станціях "Перемога", "Університет", "Метробудівників", "Тракторний завод" та "Академіка Павлова" облаштували 17 кабінетів площею 40 кв. м з рекуперацією повітря та шумоізоляцією, партами та необхідним обладнанням, розрахованих на 20 дітей. Всього сформовано 60 класів з понад 1 тисяч дітей (23 класи - першокласники). Директор департаменту зазначила, що в резерві є ще вісім класів, і набір на навчання офлайн триватиме цілий рік.

Ольга Деменко пояснила, що класи сформували тимчасові - з учнів різних шкіл. При цьому кожна дитина може повернутися до своєї школи на онлайн-навчання. У кабінетах працюватимуть вчитель та тьютор, який зустрічатиме та проводжатиме дітей, займатиметься з ними під час перерви та обіду (харчування - безкоштовне). На перервах для дітей організують інтерактивні ігри. Крім того, на кожній станції будуть медик, психолог та охорона.

Дітей, яким це необхідно, до станцій метро підвозитиме спеціальний автобус у присутності педагога, а після уроків розвозитиме назад.

Два-три дні школярі навчатимуться офлайн, в інші - онлайн. Щодня у дітей буде по три основні уроки. Для молодшої школи це читання, математика та письмо, для середньої - українська мова і література, математика та історія. Інші предмети вони вивчатимуть онлайн. Тривалість уроків становитиме 30-45 хв залежно від віку учнів. Навчання буде організоване у дві зміни - з 9:00 до 12:00 та з 13:00 до 16:00. Тобто в одному кабінеті в один день зможуть навчатися два класи.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах