У Харкові перевірили якість повітря: результати

Якість повітря у Харкові за серпень -

Якість повітря у Харкові за серпень - фото: t.me/s/HRCGM

Події
16 серпня 2023 14:28

У Харкові перевірили якість повітря на вміст швідливих речовин. Вже відомі результати.

Як повідомляє Харківський обласний центр із гідрометеорології, перевірку робили Фахівці Інституту комплексного моніторингу забруднення довкілля з 7 по 12 серпня. Вони перевіряли повітря на вміст швідливих речовин, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду азоту, оксидів азоту, фенолу, сажі, аміаку, формальдегіду та інших забруднюючих речовин.

За результатами досліджень, перевищення гранично допустимих концентрацій цих забруднюючих речовин за вказаний період не зафіксовано.

За перші шість місяців цього року фахівці Харківського обласного центру з гідрометеорології проаналізували 4865 проб повітря. Перевіряли відповідність вимогам Санітарного кодексу "Гранично допустимі концентрації хімічних та біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць".

Дослідження показали, що 154 проби (3,2%) перевищували гранично допустиму концентрацію забруднюючих речовин (ГДК). У санітарно-захисній зоні промислових підприємств було проаналізовано 1565 проб повітря, з яких 8 перевищували ГДК (0,5%). 

У житлових районах в зоні впливу автомагістралей було проаналізовано 2832 проби повітря, з яких 146 перевищували ГДК (5,2%). У Харкові було проаналізовано 2297 проб повітря, з яких 76 перевищували ГДК (3,3%).

Якість повітря у Харкові за серпень -Якість повітря у Харкові за серпень - фото: t.me/s/HRCGM

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах