Харківського екс-нардепа Євгена Мураєва підозрюють у державній зраді

Харківського екс-нардепа Євгена Мураєва підозрюють у державній зраді.

Харківського екс-нардепа Євгена Мураєва підозрюють у державній зраді. Фото: ICTV

Події
25 липня 2023 10:55

Служба безпеки повідомила про підозру у держзраді керівника забороненої партії "Наші" Євгена Мураєва. За версією слідства, екс-нардеп використав підконтрольний йому телеканал "Наш" для масового розповсюдження кремлівських наративів в інформаційному просторі України.

Таким чином він цілеспрямовано використав власний медіаресурс для маніпулювання громадською думкою українців на користь Росії, повідомляє Служба безпеки України.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Перш за все, це стосувалося подання спотвореної інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі та її сприйняття на міжнародній арені. У зв'язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва були введені санкції РНБО. Після тривалих незалежних експертиз, які ініціювала Служба безпеки України, зараз остаточно підтверджено факти злочинної діяльності фігуранта проти державної безпеки України", - кажуть в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Мураєву про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак).

Мураєву загрожує до 15 років ув'язнення. Слідчі дії продовжуються.

Восени 2022 року співробітники СБУ провели серію обшуків на місцях проживання та в офісах Мураєва. У ході слідчих дій за адресами фігуранта було виявлено готівку в російських рублях, зброю, а також комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами незаконних дій.

Розслідування проводилося за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Харківського екс-нардепа Євгена Мураєва підозрюють у державній зраді фото 1Харківського екс-нардепа Євгена Мураєва підозрюють у державній зраді фото 1

Довідка Vgorode. Євген Мураєв – депутат Верховної ради України VII скликання та VIII скликання, депутат Харківської обласної ради двох скликань. Колишній член Партії регіонів та колишній голова політичної ради партії "За життя". Лідер партії "Наші". У перший день вторгнення опублікував у Facebook пост, в якому звинуватив у війні Україну. 22 травня 2022 року Мураєв виїхав із території України. За місяць партію "Наші" було заборонено рішенням українського суду. За неофіційною інформацією, Мураєв зараз перебуває у Москві.

Читайте також: Колишня дружина проросійського харківського політика Мураєва знову вийшла заміж

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах