Екс-чиновниця ХОДА піде під суд за сумнівні закупівлі

Екс-чиновник ХОДА піде під суд за сумнівні закупівлі.

Екс-чиновник ХОДА піде під суд за сумнівні закупівлі. Фото: прокуратура Харківської області

Події
24 липня 2023 15:31

У Харкові судитимуть екс-чиновницю обладміністрації за зловживання під час державних закупівель. Прокуратура звинувачує її у завданні збитків державі майже на 1,3 мільйона гривень.

Йдеться про головного спеціаліста Департаменту науки та освіти Харківської обладміністрації, яка є уповноваженою особою з питань закупівель. Правоохоронці викрили її у середині червня 2023 року.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, восени 2021 року вказаний Департамент проводив закупівлю сучасного обладнання для корекційно-розвивальних занять до харківської спеціалізованої школи для дітей з порушеннями зору.

Чиновниця визначила переможцем київське товариство з обмеженою відповідальністю, яке запропонувало значно завищені ціни на вказаний товар. Надалі договір було укладено саме із цим постачальником. Ціна за одиницю товару від київської фірми становила близько 193 тисяч гривень. У той час ринкова вартість предмета закупівлі на дату укладення договору становила 120 тисяч гривень, визначили слідчі.

За результатами судово-економічної експертизи, розмір збитків, завданих державі внаслідок протиправних дій обвинуваченої, становить майже 1,3 мільйона гривень.

Шевченківська окружна прокуратура Харкова звинувачує екс-співробітницю ХОДА у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, що охороняються законом (ч. 2 ст. 364 КК України).

Жінку судитимуть у Дзержинському районному суді Харкова. Їй загрожує позбавлення волі до шести років зі штрафом у розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах