Компенсація за руйнування: як перевірити статус заявки на "ЄВідновлення"

Як перевірити статус заявки на "ЄВідновлення".

Як перевірити статус заявки на "ЄВідновлення". Фото: Тетяна Костенко/Vgorode

Події
28 червня 2023 09:09

Харків'яни за допомогою чат-боту «Харків – твій дім» можуть перевірити стан розгляду заяви, поданої для отримання послуги "ЄВідновлення".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили розробники, у чат-боті можна буде відстежити статус розгляду заявки для отримання компенсації на відновлення пошкоджених об'єктів нерухомого майна, отримати відповіді на часті питання при отриманні послуги «ЄВідновлення» та ознайомитись із порядком її отримання у Харкові. Для цього необхідно перейти за посиланням та вибрати в меню пункт «Перевірити стан заяви "ЄВідновлення".

Детальніше: Як працює програма "ЄВідновлення" у Харківській області та хто може отримати допомогу

Над новим функціоналом чат-боту працюють виконавчі органи Харківської міської ради у співпраці з IT-компанією «Sigma Software», яка на волонтерських засадах розробила та допомагає розвивати чат-бот «Харків – твій дім».

Нагадаємо, що 10 травня стартувала програма "ЄВідновлення", в рамках якої українці можуть отримати кошти на ремонт пошкоджених будинків. Програма передбачає грошову допомогу від держави на ремонт житла, пошкодженого через бойові дії. Максимальна сума – 200 тисяч гривень.

Одним із етапів отримання компенсації є «Огляд майна та встановлення суми допомоги комісією місцевої ради», на якій встановлюється розмір збитків та розраховується сума виплат комісією, створеною міською радою.

Повідомити про пошкоджене майно можна у програмі "Дія". Виручені кошти можна витратити на будівельні матеріали чи послуги підрядників, які є учасниками програми "Євідновлення".

Дізнатися більше про програму можна за посиланням.

Довідка Vgorode. Чат-бот «Харків – твій дім» було запущено у червні 2022 року. За весь час функціонування робота було надіслано близько 480 тисяч запитів від харків'я н.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах