У Харківській області розмінуватимуть поля за допомогою супутника

На Харківщині розмінуватимуть поля за допомогою супутника.

На Харківщині розмінуватимуть поля за допомогою супутника. Фото: КОВА

Події
15 червня 2023 23:43

Партнери Харківської області розробили концепцію супутникового аналізу постраждалих сільгоспугідь Харківщини. Після проведення аналітики профільні організації приступатимуть до розмінування полів. Паралельно триватиме робота щодо дослідження забрудненості грунту.

Про це йшлося на зустрічі заступника голови Харківської обласної військової адміністрації Євгена Іванова з представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) та Світової продовольчої програми ООН.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними ХОВА, представники ООН планують розпочати роботу на перших 700 гектарах в Ізюмській та Балаклійській громадах. Працюватимуть із кожним фермерським господарством індивідуально.

«Наше завдання – забезпечити здоров'я та життя працівників фермерських господарств, а також стійко розвивати популярність української продукції на міжнародному ринку. Для контролю забрудненості та придатності ґрунту шукатимемо українських фахівців цієї сфери», - наводить слова координатора програми з розмінування та відновлення земель ФАО ООН в Україні Тіфена Люкаса прес-служба ХОВА.

На Харківщині розмінуватимуть поля за допомогою супутника.На Харківщині розмінуватимуть поля за допомогою супутника. Фото: ХОВА

«Щиро дякуємо за увагу до сільськогосподарських господарств та виконаної роботи. На жаль, поля Харківського, Чугуївського, Ізюмського, Куп'янського та частини Богодухівського районів забруднені вибухонебезпечними предметами. Переконаний, що завдяки плідній співпраці зможемо прискорити процес розмінування сільгоспугідь та розвитку агрокомплексу регіону», – сказав Євген Іванов.

У Харківській області розмінуватимуть поля за допомогою супутника фото 1У Харківській області розмінуватимуть поля за допомогою супутника фото 1

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах