У Куп'янському районі російські окупанти пошкодили трубопровід з аміаком

У Куп'янському районі російські окупанти пошкодили трубопровід із аміаком.

У Куп'янському районі російські окупанти пошкодили трубопровід із аміаком. Фото: unian.net

Події
06 червня 2023 09:51

Близько 21:00 5 червня у селі Західне Куп'янського району внаслідок ворожого обстрілу відбулася розгерметизація аміакопроводу. В області розгорнуть Штаб щодо ліквідації наслідків ситуації. На місці працюють усі профільні служби.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Наразі виміри в місті Куп'янськ показують, що наявність аміаку в повітрі відсутня. За попередніми повідомленнями фахівців, що працюють на місці, загрози поширення небезпечних речовин у Куп'янській громаді немає. У наближених до кордону з РФ населених пунктах Кучерівці, Сіньківці, Петропавлівці тривають виміри. Продовжуємо контролювати рівень забруднення. Просимо зберігати спокій та стежити за офіційними повідомленнями. Ситуація контролюється», - розповів він.

У Куп'янському районі російські окупанти пошкодили трубопровід із аміаком.У Куп'янському районі російські окупанти пошкодили трубопровід із аміаком. Фото: Вікіпедія

Пізніше він уточнив, що на момент удару аміакопровід був перекритий, у трубі залишалися технологічні залишки. Від влучення спрацювала запірна аварійна арматура, витік аміаку стався на ділянці завдовжки 2,3 кілометри. Додаткового витоку аміаку із суміжних секцій немає.

"Станом на даний момент по передмісті Куп'янська та прилеглих сел аміаку в повітрі не зафіксовано", - запевнив Синєгубов.

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, Харкову нема чого хвилюватися.

«Щодо ситуації з перебитим аміачним газопроводом. ДСНС перевірили вміст цього газу у повітрі Куп'янська – все в межах норми. Тож ні Куп'янській громаді, ні тим більше Харкову нема чого хвилюватися», - сказав він.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах