Харківська суддя, котра отримала строк за корупцію, служить у теробороні

Харківська суддя, котра отримала строк за корупцію, служить у теробороні.

Харківська суддя, котра отримала строк за корупцію, служить у теробороні. Фото: Skelet.Info

Події
25 травня 2023 12:40

Голова Харківського окружного адміністративного суду Ольга Панченко, якій дали п'ять років в'язниці за хабар у справі про забудову у Лісопарку, «нині виконує службово-бойові завдання щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України».

Так сказано у ухвалі Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Ухвалу опублікували в Єдиному держреєстрі судових рішень, пише МГ "Об'єктив".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«У судовому засіданні захисник (голови Харківського окружного адмінсуду Ольги Панченко — Ред.) заявив клопотання про зупинення судового провадження у зв'язку з тим, що обвинувачена призвана для проходження військової служби за призовом під час мобілізації і наразі виконує службово-бойові завдання щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України», — зазначили у визначенні.

У суді розглядалася апеляція Панченко на рішення Вищого Антикорупційного суду. 31 січня 2023 року ВАС присудив їй п'ять років ув'язнення з позбавленням права обіймати посаду судді строком на три роки за дачу хабара. Суддю викрили 21 вересня 2020 року – одразу після передачі хабара колезі – Олені Заїчко. 13 жовтня Вища рада правосуддя усунула Панченка від роботи. У суді Панченко стверджувала, що Заїчко нібито помстилася їй за принципове ставлення до себе.

На засідання суду у справі про апеляцію сама Ольга Панченко не з'явилася. Адвокати надали документ, що вона знаходиться у військовій частині, де служить санітарним інструктором медичного пункту 4-го стрілецького батальйону (оборони об'єктів державного значення) з 21 березня 2023 року. Цей батальон, згідно з відкритих джерел, є формуванням військ територіальної оборони у складі оперативного командування «Північ».

«З огляду на вищевикладене перебування обвинуваченої на військовій службі, на переконання суду, є тією підставою, яка зобов'язує суд зупинити провадження по ньому до звільнення військової служби. За таких обставин клопотання захисника слід задовольнити та зупинити апеляційне провадження до звільнення обвинуваченої з військової служби», — ухвалив суд.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах