Підполковника ЗСУ підозрюють у співпраці з ворогом на Куп'янському напрямку

Підполковника ЗСУ підозрюють у співпраці з ворогом на Куп'янському напрямі.

Підполковника ЗСУ підозрюють у співпраці з ворогом на Куп'янському напрямі. Фото: https://zn.ua

Події
24 травня 2023 10:59

Підполковник 14 ОМБр підозрюється у державній зраді. Перебуваючи у зоні бойових дій у Харківській області, він передавав інформацію про дії ЗСУ російській розвідці. 17 травня суд залишив його в СІЗО без внесення застави до 15 липня 2023 року.

Відповідну ухвалу ухвалив Київський районний суд Харкова.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згідно з матеріалами справи, ще влітку минулого року військовослужбовець 14 Окремої механізованої бригади ЗСУ, командир самохідного артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи у військовому званні "підполковник", уродженець міста Суми вирішив піти на співпрацю з представниками РФ і передавати їм інформацію про підготовку та плани застосування ЗСУ, передає «Думка».

Перебуваючи у зоні бойових дій у Харківській області, підполковник через телеграм-канал встановив контакт із представниками розвідки країни-агресора. 19 січня 2023 року о 22:46 через "Телеграм" він передав представникам окупантів текстове повідомлення з інформацією щодо направлення підготовки до ведення бойових дій підрозділами бригади під час проведення наступальної операції на Куп'янському напрямку Харківської області. Інформація стосувалася цілей, стратегічних та оперативно-тактичних задумів наступальної операції; докладних напрямів наступу; сил та засобів, які будуть використовуватися при наступальній операції; додаткових напрямів наступальної операції; результатів здійснення технічної (космічної) розвідки; поінформованості ЗСУ з дислокацією окремих сил РФ; розвіданих цілей.

Одночасно офіцер переконався в отриманні адресатом переданої інформації та погодив канали зв'язку для подальшої співпраці.

25 січня 2023 року о 12:45 у селі Пологи Куп'янського району Харківської області чоловіка затримали, 26 січня – повідомили про підозру. У ході допиту офіцер свою провину визнав та дав свідчення по суті повідомленої підозри. 31 січня офіцера усунули з посади.

Довідка Vgorode. 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого – сформована 1 грудня 2014 року із залишків розформованої 51-ї механізованої бригади та нових мобілізованих. Бригада дислокується у Волинській області.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах