У Білгородській області повідомляють про вибухи та знищення прикордонного пункту: що відбувається

У Білгородській області повідомляють про вибухи та знищення прикордонного пункту: що відбувається.

У Білгородській області повідомляють про вибухи та знищення прикордонного пункту: що відбувається. Скріншот: https://t.me/Pravda_Gerashchenko

Події
22 травня 2023 13:54

У Білгородській області РФ 22 травня відбуваються дивні події. У тг-каналах пишуть про нібито обстріл Грайворонівського району та взяття прикордонного пункту. Над областю літають безпілотники.

Так. російський Телеграм-канал Mash стверджують, що "масований обстріл" Грайворонівського району Білгородської області триває вже понад годину. В обстрілі звинувачують ЗСУ.

"Накривають села Новобудова-Перша, Козинка, Безимено, Добре, Глотове та Головчине. Попередньо загинув один мирний житель", - цитує паблік ТСН.

У Білгородській області повідомляють про вибухи та знищення прикордонного пункту: що відбувається.У Білгородській області повідомляють про вибухи та знищення прикордонного пункту: що відбувається. Скріншот: google.com/maps

Водночас інші паблики заявляють про знищення прикордонного пункту у Білгородській області та показують відео нібито з місця подій.

У самому Білгороді лунала повітряна тривога. Повідомляється, що у небі над регіоном помічені безпілотники. А на місцевому радіо звучить звернення із закликом евакуюватися з міста через небезпеку, а також стверджується, що "Білгород стане вільним".

Що каже місцева влада

Губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков заявив про "обстріл" Грайворонського округу та роботу ППО. З його слів, постраждалих немає.

Гладков також заявив про падіння частини ракети на городі приватного житлового будинку в селі Антонівці та падіння снаряда в приватному будинку в селі Козинка (будинок загорівся). Ще один снаряд у Козинці прилетів до іншого приватного домоволодіння, внаслідок чого є значне руйнування несучих конструкцій та пошкоджено авто. У Грайвороні снаряди потрапили на територію автотранспортного підприємства, руйнувань немає. У селі Замостя пошкоджено паркан приватного житлового домоволодіння.

У Білгородській області повідомляють про вибухи та знищення прикордонного пункту: що відбувається фото 1У Білгородській області повідомляють про вибухи та знищення прикордонного пункту: що відбувається фото 1

Тим часом добровольці легіону "Свобода Росії" повідомляють, що зайшли до прикордонних населених пунктів РФ.

Офіційної інформації з боку України поки немає.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах