Нічний ракетний обстріл: де "прилетіло" у Харківській області

Нічний ракетний обстріл: де "прилетіло" у Харківській області.

Нічний ракетний обстріл: де "прилетіло" у Харківській області. Фото: ХОВА

Події
18 травня 2023 08:32

Вночі 18 травня Росія завдала чергового ракетного удару по Україні. "Прилетіло" і до передмістя Харкова – село Циркуни.

За попередньою інформацією, ворог завдав ударів по Харківщині з російського Білгорода із ЗРК С-300. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Циркунах ракета потрапила у землю. Попередньо, обійшлося без жертв та масштабних руйнувань. Пошкоджено приватний автомобіль.

Нічний ракетний обстріл: де Нічний ракетний обстріл: де

Також внаслідок двох обстрілів села Новоосинове Куп'янського району сталися лісові пожежі.

Загалом за минулу добу ворог обстріляв щонайменше 20 населених пунктів Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів області.

За даними Генштабу ЗСУ, минулої доби противник завдав 15 ракетних ударів, у тому числі по містах Бахмут, Херсон і Одеса. Крім того, зафіксовано 42 ворожі авіаційні удари та 101 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні жителі, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу громадянську інфраструктуру.

"Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", - попередили в Генштабі.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – сталося 36 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.

На Слобожанському напрямку противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Гур'єв Козачок, Уди, Окіп, Козача Лопань, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Зибіне, Устинівка та Зарубінка Харківської області.

На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського. Наніс авіаудари поблизу Масютівки, Кислівки та Первомайського. Артилерійські та мінометні обстріли супротивника зазнали населені пункти Червоне Перше, Фіголовка, Новомлинськ, Дворічна, Західне, Масютівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах