У Харкові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни

У Харкові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни

У Харкові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни Фото: ХОВА

Події
08 травня 2023 12:59

У День пам'яті та примирення, 8 травня, на меморіалі Славі вшанували пам'ять усіх, хто боровся з нацизмом та ертв Другої світової війни.

Про це повідомила прес-служба Харківської обласної адміністрації.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Представники регіональної влади поклали квіти до Меморіалу Слави. У заході взяли участь начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, мер Харкова Ігор Терехов, начальник ГУНП України в Харківській області Володимир Тимошко, керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, начальник УСБУ в Харківській області Олександр Куц, начальник ГУДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв та керівник обласного військомату Володимир Арап.

У Харкові вшанували пам'ять жертв Другої світової війниУ Харкові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни Фото: ХОВА

Крім цього, покласти квіти до Меморіалу прийшли керівники департаментів та управлінь міської ради та ОВА, керівники районних адміністрацій у Харкові.

Перед покладанням квітів на Меморіалі відбувся молебень священиків Української православної церкви (московського патріархату).

«Сьогодні у День пам'яті та примирення ми вшановуємо всіх жертв. Українці цілком відчули усі жахіття Другої світової на собі. Тому разом із усім цивілізованим світом щиро прагнули, щоби подібне не повторилося. Але, на жаль, уже більше року на українські міста та села знову летять бомби, ракети та снаряди, невинні мирні люди гинуть у вирі війни. Ми маємо зробити все, щоб перемогти та зупинити нову навалу – рашизм», - зазначив Олег Синєгубов.

«Велич ратного подвигу українського народу у розгромі нацизму у Другій світовій війні не підлягає девальвації часом. А пам'ять про ті бурхливі роки та страшну ціну, яку заплатив світ вільних людей за перемогу над насильством та диктатурою, живе у серці кожного українця. І житиме вічно в пам'яті наступних поколінь. Тепер, коли будь-які спогади про минулу війну неодмінно впираються у нинішню війну, ми це розуміємо особливо гостро. Війну, в якій, як і тоді, весь світ об'єднався у боротьбі з агресивною людиноненависницькою ідеологією, яку зараз сповідує росія. Війну, основним полем битви якої знову стала українська земля, воїнами світла — українські захисники, а загарбниками — онуки та правнуки тих, з ким пліч-о-пліч вісім десятків років тому наші батьки, діди та прадіди боролися проти спільного ворога. Низький уклін та безмежна подяка тим, хто віддав і віддає своє життя за щасливе майбутнє нащадків під мирним українським небом!» – написав у своєму телеграм-каналі мер Харкова Ігор Терехов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах