Мешканцям зруйнованих будинків нададуть квартири у тому ж районі — Терехов

Мешканцям зруйнованих будинків нададуть квартири у тому самому районі — Терехов.

Мешканцям зруйнованих будинків нададуть квартири у тому самому районі — Терехов. Фото: https://hero.kharkiv.ua

Події
14 квiтня 2023 18:50

Мер Харкова Ігор Терехов пообіцяв, що у разі демонтажу будинків на вулиці Свободи 11/13, Мироносицькій, 34 та Мироносицькій, 32 (Київський район) усім мешканцям нададуть житло у цьому ж районі.

Відповідне відео опубліковано 14 квітня у Telegram-каналі Харківської міської диспетчерської служби "1562".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області ухвалила рішення про демонтаж будинків за цими адресами. Експертиза, замовлена містом у приватної компанії, оцінила рівень руйнувань третім рівнем (найважчим).

"Є сертифіковані експерти, які дають той чи інший висновок — можливо чи неможливо відновити будинок у тому стані, в якому він є зараз. Тому ті експертизи, які є у людей, вони зробили. Є експертизи і робитимуться експертизи, які мають сертифіковані експерти. робляться. Там дуже багато питань, які ми задаємо. Якщо можливо буде не зносити той чи інший будинок, він не підлягатиме знесенню. Якщо таке неможливо, він буде знесений. Але хочу відразу сказати, що люди, які там проживають, в тому ж районі і будуть проживати", - розповів Терехов.

Мер зазначив, що потрібно провести експертизу, яка покаже стан будинку. Результати експертизи будуть оприлюднені. Після цього прийматимуться рішення.

"Що внесено — що не внесено. Остаточне рішення прийматиметься на базі того, коли буде повністю експертиза. Є, я знаю рішення, КНС обласний. Це їхня прерогатива, ми не можемо втручатися, бо це висновки, які робить держава. Тому на на базі цих рішень будемо приймати відповідне рішення", - сказав Терехов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах