Під Харковом суд виніс вирок жінці, яка розірвала прапор України

Під Харковом суд виніс вирок жінці, яка розірвала прапор України.

Під Харковом суд виніс вирок жінці, яка розірвала прапор України. Фото: прокуратура Харківської області

Події
14 квiтня 2023 12:22

35-річну жінку, яка розірвала і викинула на землю прапор України біля будівлі Ольшанського старостата, визнано винною у публічній нарузі над Державним Прапором України (ч. 1 ст. 338 КК України).

10 квітня 2023 року суддя Дергачівського районного суду Харківської області призначив їй два роки позбавлення волі з випробувальним строком на 1 рік. Про це повідомили у прокуратурі Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прокурори у суді довели, що у листопаді минулого року жінка, перебуваючи біля будівлі Ольшанського старостату, зламала флагшток, на якому знаходився український прапор. Після цього вона зірвала прапор, розірвала на частини та викинула на землю неподалік адміністративної будівлі.

Під Харковом суд виніс вирок жінці, яка розірвала прапор України.Під Харковом суд виніс вирок жінці, яка розірвала прапор України. Фото: прокуратура Харківської області

Санкція статті за вказаний злочин передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до трьох років.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Досудове розслідування проводили слідчі відділу поліції №3 Харківського райуправління поліції №3 ГУНП у Харківській області.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах