Якою буде комендантська година у Харкові на Великдень

Якою буде комендантська година у Харкові на Великдень.

Якою буде комендантська година у Харкові на Великдень. Фото: Слово і Діло

Події
29 березня 2023 08:53

Комендантська година в Харківській області на Великдень залишиться та сама – з 23:00 до 5:00. Зменшити її заради великодніх богослужінь не дозволяє військова обстановка.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Поки що ми не розглядаємо можливість зміни саме тривалості комендантської години, оскільки це нам не дозволяє військова обстановка. Це питання ми також сьогодні розглядали, і дійшли висновку його поки що не змінювати. Зараз у нас комендантська година залишається з 23:00 до 5:00" наступного дня", - сказав Синєгубов.

"Щодо алгоритму проведення богослужіння на великодні свята, то нами було прийнято рішення про звернення уваги та проведення роз'яснювальної роботи з неухильного дотримання вимог комендантської години. Він у нас зберігається з 23:00 до 5:00. Відповідні релігійні обряди в церквах можуть проводитись, однак виходити на вулицю з 23:00 до 5:00 забороняється", - сказав Синєгубов.

16 квітня 2023 року православні Східного обряду відзначатимуть Великдень. За попередніми даними, на території обслуговування релігійні служби проходитимуть у приміщеннях 315 православних храмів з урахуванням комендантської години.

Жителі Харківської області зможуть потрапити на богослужіння до настання комендантської години та після її закінчення. Такі обмеження вже запроваджувалися в регіоні під час пандемії коронавірусу. Органи місцевого самоврядування зобов'язали провести роз'яснювальну роботу серед мешканців щодо дотримання правил святкування Великодня під час війни.

Якою буде комендантська година у Харкові на Великдень фото 1Якою буде комендантська година у Харкові на Великдень фото 1

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах