Син мера Березані під Києвом вдарив військового кулаком і обізвав його "чучелом"

Син мера Березані під Києвом вдарив військового кулаком і обізвав його "чучелом".

Син мера Березані під Києвом вдарив військового кулаком і обізвав його "чучелом". Фото: скріншот відео, t.me/AndriyuKK

Події
24 березня 2023 09:02

Син мера міста Березань на Київщині під час сесії міської ради обізвав українського військовослужбовця "чучелом" та напав на нього. У зв'язку з цим у мережі спалахнув скандал, а поліція розслідуватиме інцидент.

У мережі опублікували ролик, на якому видно, як під час засідання міськради з критикою щодо дій та рішень мера Володимира Тимченка вирішив висловитись український захисник. Чоловік у камуфляжі став перед чиновниками, коли зі словами "слышь, ты, чучело" до нього підійшов син міського голови Сергій. В агресивній манері він сказав йому ще кілька фраз і раптово вдарив по обличчю, хоча між ними встав ще один військовослужбовець, який намагався запобігти фізичному контакту.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відразу після цього в залі стало галасливо і хтось із присутніх крикнув, що викличе поліцію, якщо таке повториться. Відео опублікував активіст та журналіст Костянтин Андріюк.

Повідомляють, що 30-річний військовослужбовець, на якого напав син мера, повернувся додому на час відпустки.

Що відомо про мера?

Як стверджує Андріюк, Володимир Тимченко має тісні зв'язки із російськими бізнесменами.

Зокрема, один із користувачів мережі у коментарях під відео написав, що він пов'язаний із компанією російського мільярдера Андрія Молчанова "Аерок", яка вважається однією з найпотужніших у сфері виробництва газобетонних блоків в Україні. Компанія має два заводи з виробництва автоклавного газобетону в Обухові та Березані Київської області.

Користувач мережі написав про зв'язок мера Березані із російським бізнесменом.Користувач мережі написав про зв'язок мера Березані із російським бізнесменом. Фото: Obozrevatel

Цю інформацію днями опублікувало й видання "Моя Київщина". До того ж, у матеріалі зазначили, що "за роки на посаді Володимир Тимченко "заробив" собі гучне реноме земельного "дерибанщика", який разом із керівником КП "Березанський інформаційний медіацентр" організував цілу команду, що спеціалізується на угодах".

Ще один користувач мережі, який представився військовослужбовцем, повідомив, що його підрозділ стикався з мером Березані. За його словами, Тимченко виселив їх із приміщення, яке належить до громади, хоча староста села "плакав, не розуміючи, як так можна".

Коментар про дії мера Березані щодо військовослужбовців.Коментар про дії мера Березані щодо військовослужбовців. Фото: соцмережі

Реакція поліції

Увечері 23 березня 30-річний військовослужбовець, на якого накинувся син мера Тимченка, звернувся після цього випадку до поліції. Як повідомила прес-служба поліції Київської області, постраждалий написав заяву про те, що у нього виник конфлікт із громадянином, внаслідок якого заявник отримав тілесні ушкодження.

Наразі його направили на проходження судово-медичної експертизи, щоб зафіксувати травми.

За фактом умисного завдання легких тілесних ушкоджень (ч.1 ст.125 КК України) розпочали досудове розслідування. Покарати порушника можуть штрафом, громадськими чи виправними роботами.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах