600 штрафів за два місяці за неявку: як відбувається мобілізація у Харківській області

Як відбувається мобілізація на Харківщині.

Як відбувається мобілізація на Харківщині. Фото: vin.gov.ua

Події
10 березня 2023 09:02

Плани з мобілізації у Харківській області збільшено у зв'язку з проведенням контрнаступу та формуванням нових підрозділів. Зокрема, потрібні фахівці на військову техніку, яка надходить із-за кордону.

Про це повідомив військовий комісар Харківського обласного територіального центру комплектування полковник Володимир Арап.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ми розуміємо, що на сьогоднішній день у зв'язку з проведеною мобілізацією у нашого ворога ми також до цього маємо готуватися. Ми на сьогоднішній день формуємо дуже велику кількість нових підрозділів. У нас дуже багато надходить військової техніки з-за кордону, який також потрібно опанувати.. Для цього ми також набираємо певний ресурс. Можливо, на сьогоднішній день його постачання трошки збільшене для того, щоб справді стримати всі наміри ворога і не дати йому можливості здійснити свої плани, а також для того, щоб провести відповідні заходи щодо контрнаступу", — сказав Арап.

За неявку у військкомат під час мобілізації на Харківщині було оштрафовано 600 військовозобов'язаних і це лише за останні два місяці. Сума штрафу – від 1000 до 5000 грн.

"Але є така категорія військовозобов'язаних, які вже отримали повістку, пройшли медичне обстеження і їм уже потрібно було прибути з речами для відправлення. Якщо така категорія не з'являється, то це вже кримінальна відповідальність. Вони можуть бути засуджені на три чи п'ять років", – сказав Арап.

Мобілізованим без військового досвіду під час служби залишать їхні цивільні спеціальності: водій, інженер чи бухгалтер. Або ж можна буде опанувати нову спеціальність.

За його словами, сьогодні в області також формують новий запас із військовозобов'язаних.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах