Організаторам "п'яних вечірок" повідомили про підозру та вручили повістки

Органзіаторам "п'яних" вечірок повідомили про підозру та вручили повістки - фото

Органзіаторам "п'яних" вечірок повідомили про підозру та вручили повістки - фото

Події
02 лютого 2023 10:13
Автор: Дарья Кунец

В Нацполіції повідомили, що двом фігурантам справи про організацію "п'яних вечірок" у Києві повідомили про підозру, а ще щістьом - вручили повістки до військомату.

Про це пише Суспільне, посилаючись на повідомлення поліції.

В чому справа

Раніше Vgorode писав про те, що група хлопців з Івано-Франківська протягом місяця влаштовувала вечірки в Києві, куди запрошувала дівчат, яких, ймовірно, споювали алкоголем і підсипали снодійне з наркотичною дією. Після цього хлопці проводили прямі ефіри, де на камеру знущалися з напівпритомних дівчат, роздягали їх, знімали на відео статеві органи та ґвалтували пальцями. Кожне відео супроводжується сміхом та коментарями із сексуальним підтекстом. Автори заявляють, що роблять такий контент, щоб "показати аморальність жінок".

Що кажуть правозахисники

Адвокатка та правозахисниця "ЮрФем" Оксана Копійчук у коментарі виданню ZMINA зазначила, що на відео, які ширяться мережею, хлопці, користуючись алкогольним або наркотичним сп’янінням дівчат, вчиняють сексуальне насильство, що є злочином проти статевої свободи та недоторканості особи.

- Проте тут варто розуміти, що кримінальне провадження за статтями Кримінального кодексу України 152 (зґвалтування), 153 (сексуальне насильство), та 154 (примушування до вступу в статевий зв’язок), це кримінальні провадження у формі приватного обвинувачення. Тобто в цьому випадку обов’язково спочатку має бути заява потерпілої про злочин, – зазначила експертка.

Беручи до уваги створення відео, їх розповсюдження мережею, та зміст даних відео, Копійчук вважає, що дані дії можуть кваліфікуватися за статтею 301 і, статтею 301-2 і і за статтею 307 і ККУ, що не є провадженням у формі приватного обвинувачення. Відтак, розслідування щодо таких дій може бути розпочате за відсутності заяви потерпілої.

Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко зазначила, що 31 січня Нацполіція оперативно взяла інцидент в роботу. 1 лютого стало відомо, що до хлопців прийшли із обшуками.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах