У Роганській громаді закінчують консервувати будинок, що постраждав від обстрілів

У Роганській громаді закінчують консервувати будинок, що постраждав від обстрілів  - фото: ХОВА

У Роганській громаді закінчують консервувати будинок, що постраждав від обстрілів - фото: ХОВА

Події
28 сiчня 2023 12:22

Багатоквартирний житловий будинок у селищі Докучаєвське Роганської громади зазнав руйнувань внаслідок авіаудару в ніч з 9 на 10 березня 2022 року. Зараз тут тривають консерваційні роботи.

Про це повідомила пресслужба ХОВА.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ракета влучила між 4 і 5 поверхами будинку. Внаслідок цього було пошкоджено вікна, двері, інженерні мережі, несучі конструкції, зокрема, стіни і перекриття та інше. Тоді загинула почесна професорка місцевого університету, яка була ліжкохворою. Окрім цього, 3 людей зазнали легких поранень.  
 
Як розповів заступник начальника ХОВА Михайло Харнам, цей об’єкт консервують за кошти резервного фонду державного бюджету та місцевого бюджету Роганської територіальної громади. Наразі орієнтовна вартість робіт становить 3 млн 100 тисяч грн. Невдовзі також планують підготувати проєктно-кошторисну документацію щодо відновлювлення цієї будівлі.  
 
Консерваційні роботи розпочали на початку грудня, наразі вже підсилили несучі конструкції поверхів. На початку лютого цей етап планують закінчити.  
 
Заступник Роганського селищного голови Микола Котелевець розповів, що за час повномасштабного вторгнення у громаді внаслідок артилерійських обстрілів і авіаударів постраждали 50 багатоповерхових будинків і 630 приватних домоволодінь. Також пошкоджено 8 об’єктів соціально-критичної інфраструктури – котельні, школи, дитсадки. 
 
До війни у Роганській громаді нараховувалося 15,5 тисячі жителів. Зараз проживає приблизно 13 тисяч, серед яких 2 тисячі мають статус внутрішньо переміщених осіб.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах