У 2023 році без ЗНО: як буде проходити вступна кампанія у Харкові

У 2023 році без ЗНО: як буде проходити вступна кампанія у Харкові.

У 2023 році без ЗНО: як буде проходити вступна кампанія у Харкові. Фото: mon.gov.ua

Події
22 сiчня 2023 16:28

За підсумками вступної кампанії 2022 року у МОН було вирішено повторити формат мультипредметного тесту й у 2023-ому. Міністр освіти Сергій Шкарлет зазначив, що  законопроєкт у вигляді удосконаленого НМТ вже подали до Верховної Ради.

Міністр розповів, що національний мультипредметний тест буде складатися з двох обовʼязкових предметів – української мови та математики, та одного за вибором – історія України, іноземна (англійська, французька, німецька, іспанська) мова, фізика, хімія, біологія. 

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тест потрібно буде скласти за один день і триватиме він 180 хвилин. У 2023 році, як і у минулому, НМТ проводитимуть у форматі компʼютерного тестування. За словами Сергія Шкарлета, такий варіант екзамену більш безпечний для вступників.

–НМТ буде складатися вступником протягом одного дня у форматі комп'ютерного тестування загальною тривалістю 180 хвилин. Складання НМТ в один день зменшує безпекові ризики учасників тестування, робить більш безпечною та простою організацію проведення НМТ, дозволяє уникнути зайвих логістичних витрат державі та родинам учасників випробувань, – інформує Міністр освіти і науки України.

Відомо, що всі пільги будуть збережені, в тому числі для мешканців тимчасово окупованих територій. 

Першого березня на сайтах vstup.osvita.ua та edbo.gov.ua будуть опубліковані умови вступу до Харківських вишів. Важливо, що навчальні заклади, які не додали  до ЄДЕБО власні правила прийому, будуть відсутні на сайтах. 

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах