В деокупованих громадах Харківщини через нестачу вчителів уроки проводять студенти

Студенти та викладачі університетів проводять уроки для школярів з деокупованих територій Харківської області

Студенти та викладачі університетів проводять уроки для школярів з деокупованих територій Харківської області -фото: atn.ua/kharkiv

Події
16 грудня 2022 08:50

До викладання деяких дисциплін доєдналися студенти та викладачі закладів вищої освіти Харківської області. Заняття проводяться дистанційно.

У звільнених населених пунктах Харківської області триває відновлення навчального процесу. Через війну зменшилася кількість педагогів. Про це повідомили у Харківській ОВА.

Для того, щоб школярі могли навчатися дистанційно, вирішили доєднати до навчального процесу студентів та викладачів закладів вищої освіти.

"До викладання шкільних дисциплін, зокрема і на деокупованих територіях, доєдналися 44 здобувачі освіти Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди та 16 представників Харківської гуманітарно-педагогічної академії", - зазначили в департаменті науки і освіти Харківської ОВА.

Серед дисциплін, до яких залучили нових спеціалістів: українська мова та література, географія, історія і право, біологія, хімія, англійська та німецька мови тощо.

Поки що через обстріли російської армії навчальний процес вдалося відновити не у всіх школах. Так, у Вовчанській громаді нараховується 18 закладів загальної середньої освіти, з них 6 запрацювали з 1 грудня дистанційно.

Загалом, за даними департаменту, до початку повномасштабного вторгнення РФ у Харківській області нараховували 21 525 вчителів, наразі їх – 18 574 осіб.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах