В Україні перевіряють вимушених переселенців: навіщо це роблять

В Україні перевіряють вимушених переселенців

В Україні перевіряють вимушених переселенців фото: elle.ua

Події
04 грудня 2022 14:47
Автор: Юлия Булыга

В Україні перевірятимуть вимушених переселенців. Громадяни, зареєстровані як ВПО, отримають повідомлення з проханням з'явитися до Управління соцзахисту та підтвердити своє перебування. Якщо протягом 10 днів людина не прийде, виплати припинять.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Глава міністерства Оксана Жолнович уточнила, що всі, хто не зміг прийти у зазначені терміни з поважної причини, мають написати заяву та надати відповідні документи. Після цього виплати відновлять, повідомляє "Суспільне".

Міністерство соціальної політики розпочало перевірки через те, що багато українців не повідомляють про повернення додому та продовжують отримувати фінансову допомогу. Це вважається порушенням.

Громадяни, які повернулися на постійне місце проживання, втрачають право на отримання виплат для переселенців. Однак вони можуть скористатися іншими державними програмами допомоги – малозабезпечені чи багатодітні сім'ї, оформити субсидії тощо.

За даними уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубинця, до 1 грудня в Україні було зареєстровано 4,7 мільйона внутрішньо переміщених осіб, які були змушені залишити свої будинки через повномасштабне російське вторгнення.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах