Як вибрати ноутбук для домашнього використання: важливі критерії

Як вибрати ноутбук для домашнього використання: важливі критерії.

Як вибрати ноутбук для домашнього використання: важливі критерії. Фото: computerbild.de

Події
06 грудня 2022 12:17

Комп’ютер вартісний і займає багато простору. Інша справа — ноутбук. Він не прив’язує до одного робочого місця і дозволяє працювати навіть у ліжку. 

Вибрати новий ноутбук не так вже й складно. Ретельний аналіз технічних характеристик допомагає уникнути проблем під час експлуатації. 

Лептоп для подорожей повинен бути мініатюрним і легким, до домашнього таких вимог немає. Навпаки, краще взяти девайс з великим дисплеєм і добротним акумулятором. А для тих, хто любить чаювати під час роботи за комп’ютером, не зайвим буде ще й додатковий захист клавіатури та корпусу від вологи. 

Оптимальний розмір діагоналі стартує від 15 дюймів. Точніші параметри доцільно підбирати під мету експлуатації. Для ігор треба більше, а для інтернет-серфінгу — менше. 

Роздільність екрана — особливість, об яку часто «спотикаються» потенційні користувачі. Гонитва за найбільшою роздільною здатністю виправдана вкрай рідко. Частіше 4К спрацьовує як приманка і спонукає переплатити. Для більшості пересічних завдань домашнього ноутбука, вистачає Full HD дисплея або широкоформатного — 1920х1200 пікселів. 

«Залізо»

Високі вимоги до апаратного забезпечення домашнього ноутбука. Він має бути універсальним, тому й комплектуючі потрібні якісні. Особливо — процесор, який відповідає за швидкодію та навантаження на батарею.

Найбюджетніші моделі початкового рівня, пристосовані до мінімальних навантажень, працюють на Intel Celeron та Pentium. В продуктивніших моделях стоять: intel Core i5, i7, Razen 5, Ryzen 3. Флагмани оснащено Core i9, Ryzen 9 зі збільшеною кількістю ядер і потоків.

  1. Пам’ять потрібна швидка та захищена. SSD на 512 Гб підходить ідеально. 256 Гб може виявитися замало для зберігання пам’ятних фото, відео, музики. 
  2. Оперативки треба близько 8 гігабайтів, якщо не доводиться фрілансити в «ненажерливих» програмах та грати в ігри. 
  3. Інтегрована відеокарта дешевша, але не позбавлена недоліків. З ресурсомісткою графікою вона не впорається

Зовнішній вигляд

Мінімалістичний традиційний дизайн чудово вписується в будь-який інтер’єр. Це величезний плюс, адже ноутбук майже завжди стоїть на видному місці. Основний колір корпусу можна підібрати на будь-який смак.

  1. Чорні та сірі лептопи на вигляд дорогі та елегантні. 
  2. Білі — вишукані та незвичайні.
  3. Блакитні, зелені, червоні — яскраві, завжди підіймають настрій.
  4. Золоті та сріблясті — можуть здаватися дорожчими, ніж є насправді.

Для домашніх ігрових лептопів дизайн набагато важливіший. Він впливає на враження під час проходження гри та сприяє цілковитому зануренню у фантастичний всесвіт «заекрання». 

Асортимент ноутбуків, які підходять для домашнього використання, надзвичайно різноманітний. У ньому представлені багатофункціональні трансформери, тоненькі ультрабуки, пристрої з безрамковими дисплеями та сенсорними панелями. Знайдеться варіант на будь-який смак, головне перед купівлею — правильно розставити пріоритети щодо «начиння» та візуальних характеристик. 

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах